Voetbal

VV Harlingen Team van de Week: D1

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Wij hebben definitief afscheid genomen van de nachtvorst en gaan vanaf nu helemaal voor het inhaalprogramma op doordeweekse dagen en dat valt soms niet echt mee. Er waren 14 wedstrijden waarvan er 6 gewonnen werden, er werden geen gelijke spelen genoteerd en 8 wedstrijden verloren. Het doelsaldo was hoog en positief; 66 voor en 64 tegen.


Harlingen A1 kwam twee keer in de wei en scoorde beide keren 11 doelpunten. Eerst thuis tegen Frisia A3 was het 11-2 voor de rood-witten en drie dagen later thuis tegen Arum/Stormvogels A1 werd het 11-1. Nog even doorzetten en komt er iets leuks aan het eind van de rit. Het vertrouwen is er, nu nog de laatste loodjes die het zwaarst wegen.
Uit bij Minnertsga VR1 wilde het ook deze keer weer net niet lukken voor Harlingen VR1. Met 3-2 ging Minnertsga VR1 als de gelukkigste van het veld en stond VR1 van Harlingen met lege handen. Harlingen/Robur B1 stond wel op het programma maar werd uitgesteld. Hetzelfde gebeurde met de wedstrijd St. Jacob MB1 tegen Harlingen MB1, wel gepland maar helaas uitgesteld.

Harlingen/Robur C1 wist tegen Franeker C3 met hard werken de winst binnen te slepen. Een duidelijke 7-2 overwinning was hun deel en natuurlijk de drie puntjes in de tas. Er stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor Harlingen D1. Op het vertrouwde Balkland kwam FVC D2 op bezoek. Het werd een keurige 7-0 overwinning, waarmee het overduidelijk was wie die dag de sterkste ploeg had. Harlingen D2 speelde ook thuis en moest het opnemen tegen een goede ploeg, namelijk Mulier D2. Vanaf het begin van de wedstrijd kon het alle kanten op en produceerden beide ploegen totaal 10 doelpunten. Helaas voor D2 was de verdeling 4 voor Harlingen en 6 voor Mulier.

Harlingen E1 kreeg bezoek van een sterke tegenstander, het Leeuwarder Zwaluwen E2 team. Het werd direct duidelijk dat de gasten er geen gras over wilden laten groeien. Met 1-7 gingen de puntjes mee naar Leeuwarden. Warga E2 tegen Harlingen E2 werd vooraf gezien als een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Warga E2 was scherper en wist het net 14 keer te vinden. Harlingen E2 nam er 3 voor zijn rekening maar had zeker meer kunnen scoren. Uitslag 14-3 voor Warga. Harlingen F1 ging op bezoek bij Beetgum F1G en moest in staat worden geacht om punten te pakken. Helaas waren de Beetgummers net even scherper en konden na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter juichen bij een 4-2 eindstand. Er schijnt voor het komende weekend goed weer op komst te zijn en kan er dus naar hartenlust gevoetbald worden. Veel plezier en succes.
De Rondkijker

|Doorsturen

BuienradarAgenda