Sport

Vrieswijk verslikt zich bijna in Geertsma

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Tijdens de voorlaatste competitieronde kende Dick Bekkema geen problemen met drs. Klaas van Keimpema. Laastgenoemde verspeelde in het beginspel knullig een schijf en hielp Bekkema in een zetel.

Rinze Postma verliest deze jaargang veel en vaak. Dinsdagavond was hij niet opgewassen tegen Elle van Keimpema die bloed rook en zijn goede vorm onderstreepte. Sjoerd Ferwerda verloor zijn vorige competitiewedstrijd onfortuinlijk, maar was tegen Leen Flawinne wel bij de les.
Petra Smits leek twee punten aan haar niet al te zwaar beladen zegekar toe te voegen. Cheferino Broekhuis verkocht zijn huid echter duur en sleepte een gelijkspel uit het vuur. Sietze de Haan voelde zich als een kind in de snoepwinkel tijdens zijn partij tegen Joop Huizenga die bij een 4 om 1 achterstand remise aanbood maar nul op het rekest kreeg. De Haan zou op sloffen winnen.
Kor Vrieswijk en Jouke Geertsma, die doorgaans als een oud wijf speelt, waren aan elkaar gewaagd. Geertsma speelde als een razende Roeland en produceerde de eerste twintig zetten in drie minuten, terwijl Vrieswijk een half uur meer bedenktijd verbruikte. UIteindelijk rookten de damvrienden gebroederlijk de vredespijp.
Jan Sloot verdeelde zijn schijven niet goed over het bord tegen runner up Hans Selie. In een uitgedunde stand liep de Jouster finaal vast en kon hij zijn penaten opzoeken.

Uitslagen voorlaatste ronde
K. van Keimpema - D. Bekkema 0-2
R. Postma - E. van Keimpema 0-2
S. Ferwerda - L. Flawinne 2-0
P. Smits - C. Broekhuis 1-1
S. de Haan - J. Huizenga 2-0
K. Vrieswijk - J. Geertsma 1-1
H. Selie - J. Sloot 2-0

Dinsdag 16 april wordt de laatste competitieronde gespeeld. Een weel later staat het jaarlijkse sneldamtoernooi op de agenda voor leden, oud-leden en donateurs. Dinsdag 30 april is er geen dammen in verband met de meivakantie. Zaterdag 20 april houdt Excelsior haar jaarlijkse damtoernooi in de Prins Johan Frisoschool. Het toernooi begint om 10.00 uur, de inleg is vijf euro en iedereen, die het dammen een warm hart toedraagt, is van harte welkom.

|Doorsturen

BuienradarAgenda