Sport

TV Ready-teams starten enthousiast de voorjaarscompetitie

Door Jeroen Pietersma

Jeugd
Woensdagmiddag toog het vernieuwde jongensteam voor de eerste competitiewedstrijd naar Sint Annaparochie. Vorig jaar vormden Noah Jaspers en de broers Joël en Jelke de Jong een team. Deze competitie werd Daan de Schiffart aan het team toegevoegd.
In Sint Annaparochie werden de enkel partijen gespeeld door Daan en Jelke. De dubbelpartij zou worden gespeeld door het duo Noah en Joël. Daan besliste het snelst zijn partij. Met een koelbloedige 0-6 en 0-6 wist hij zijn partij in winst om te zetten. Jelke's tegenstander gaf een betere partij. Het ging gelijk op en er werden prachtige rally's gespeeld. Uiteindelijk werd het 5-7 en 5-7 in het voordeel van Jelke. Vervolgens moest er nog gedubbeld worden. Ook deze partij werd in winst omgezet. Het werd 3-6 en 3-6. Dus een mooie overwinning voor de vier jonge Harlingers.

Ondertussen speelde het nieuwe meidenteam, bestaande uit Alicia Vonk en Carmen Polman, thuis hun allereerste competitiewedstrijd van hun tenniscarrière! Wat waren ze goed aan het spelen met mooie lange ballen en goede opslagen en wat zaten ze steeds dichtbij een overwinning. Maar ze konden het net niet naar hun hand zetten. De tegenstanders uit Heerenveen waren net te sterk en wat meer ervaren dan de twee enthousiaste Harlingers. Zowel de dubbelpartij als ook de beide enkelpartijen werden door Heerenveen gewonnen. Deze competitie dag eindigde dus in 0-3. Maar het plezier was er niet minder om. De meiden hebben prima gestreden en kijken uit naar de volgende wedstrijd.

Heren veteranenteam
Het Ready heren-veteranenteam dat op de donderdagavond speelt was slachtoffer van de lange winter. Vanwege het niet gereed zijn van de banen kon de eerste wedstrijd tegen het Sneker NOMI niet doorgaan.
Voor de tweede wedstrijd stond het team van De drie posten uit Bolsward als uitwedstrijd op het programma. Echter, ook in Bolsward waren de banen niet speelklaar. Omdat de banen in Harlingen dankzij geweldige inzet van Riemer Beeksma, Jaap Brunia en good old Geert Terpstra inmiddels wel beschikbaar waren, werd de uitwedstrijd omgezet in een thuiswedstrijd. De twee eerste partijen verliepen vrijwel synchroon. Zowel het koppel Henk Schapelhouman / Dirk van der Wal als Theo Repkes met captain Tiedo de Boer wisten de winst vrij gemakkelijk naar zich toe te halen. Ook de volgende partijen liepen in eerste instantie gelijk op. Henk en Dirk hadden slecht twee sets nodig om twee keer met 6-3 te kunnen winnen. Theo en Tiedo hadden er meer moeite mee. Beslagen brillen, dubbele fouten en concentratieverlies zorgden ervoor dat de eerste set met 2-6 werd verloren. Gelukkig konden de mannen de knop tijdig omzetten en werd de tweede set met 6-4 gewonnen. De derde set moest dus de beslissing brengen. Tot 4-4 ging het gelijk op. Dankzij een sterke eindsprint lukte het om de set met 6-4 af te sluiten. De kop is er af en de eerste 4 punten heeft het team dus binnen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Helaas kon de vijfde man, James Grootenboer nog niet van de partij zijn, omdat deze met Ready voorzitter Janny de USA onveilig maakt.

Eerste damesteam (dinsdagavond)
Deze dames waren begonnen met een goede voorbereiding op de competitie. Vier van de zes waren net terug van een tennisvakantie op Djerba (Tunesië). Welgebruind, welgetraind en goed gemutst begonnen zij dan ook de partijen.
Petra van der Zee speelde met Hilde Dijkstra-Heres tegen twee dames van de Drie Posten: H. Troost-Tolsma (dochter van Marijtje Tolsma) en S. de Jong. Het ging gelijk op tot 4-4. Toen Hilde aan Petra vertelde dat zij op de video de mooiste forehand had, werd Petra wakker en sloeg alle ballen met haar forehand diep op de achterlijn. De eerste set 6-4 gewonnen. De tweede set stonden ze 5-2 voor, dat lijkt dan kat in het bakje, maar die dames uit Bolsward waren erg balvast en kwamen terug tot 5-4. Gelukkig bleven de Harlingers de kop er goed bij houden en wonnen ze ook deze set met 6-4.
Tieneke Veltman en Janita Vonk stonden op de baan ernaast te tennissen. Allebei kregen ze geen grip op de eerste set en verloren ze deze te snel met 1-6. Janita herinnerde zich de gouden tip van de tenniscoach op Djerba en begon de bal te borstelen, hiermee scoorde zij veel punten. Tieneke veegde de ballen steeds beter weg met haar forehand, maar ook haar service was niet om me nocht. Tot 4-4 was het spannend maar de dames S. Wiersma en J. Mulder uit Bolsward wisten de overwinning te halen met 4-6. Nu stond het 1-1.
Na wat op te warmen begonnen alle dames aan de tweede partij. Petra en Hilde wilden op dezelfde voet verder en stonden de eerste set al gauw voor met 3-0. Alle ballen werden keihard door het midden gespeeld. De tegenstanders hadden al bedacht dat ze dit nooit zouden winnen. Maar toen kwam de vermoeidheid voor beide Harlingse dames en werd het snel 3-3. De focus was weg en ze verloren de set met 4-6. In de tweede set konden ze zichzelf niet herpakken. Wat ze ook uit hun rugzak met tips probeerden te halen het mocht niet baten. Ze verloren ook deze set met 0-6.
Op de andere baan ontstond een spannende partij met Janita en Tieneke. De eerste set werd een tiebreak die helaas door de Bolswarders werd gewonnen. Nu moest Harlingen aan de bak en dat lukte makkelijk in de tweede set 6-2. Het weer werd er niet beter op, het miezerde al wat en de lampen stonden inmiddels aan om de dames bij te schijnen. Veel rally’s, volleys en sliceballen en dat gaf Tineke en Janita uiteindelijk de overwinning.
De lol en het plezier dat de dames op Djerba hadden gehad werd in de kantine nog even voortgezet samen met de Bolswarders. 2-2 een prachtige uitslag waar de lerares op Djerba trots op zal zijn.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda