Sport

Turnsters turnen super op de halve finale NK


HARLINGEN - Marit Miedema (12) Elvira van Vugt (15) Alyssa van der Gali?n (16) hadden zich geplaatst voor de halve finale NK. Bij de plaatsingswedstrijd mochten er maar zes turnsters door per categorie en dat waren wel drie plaatsen voor deze club, een zeer goede prestatie.

De halve finale was in Duiven. Marit Miedema turnde in de tweede wedstrijd en begon op het toestel balk. In totaal waren er per wedstrijd zeven plaatsen voor de finale NK. Een moeilijk strijd omdat iedereen even goed is. Een foutje maken kan dan je finaleplek kosten. Marit begon op het toestel balk. Helaas viel Marit er af maar ze maakte de oefening erg goed af. Een val kost een hele punt en dit is direct te veel verlies voor doorstroming naar het NK. Verder heeft Marit met ontzettend veel plezier deze wedstrijd geturnd en ze werd in het totaal 18e. Een mooie ervaring erbij.

Elvira van Vugt had nog nooit op zo’n groot toernooi gestaan en dit maakte het dan ook wel heel speciaal. Het blijft een prestatie om alleen al mee te mogen doen. Elvira begon bij haar favoriete toestel en daar werd ze uiteindelijk ook 4e op. Helaas viel Evira twee maal van de balk en ook dit kostte haar te veel punten. In het totaal werd Elvira 17e.

Alyssa van der Galiën is senior en deze categorie is 16 jaar en ouder. Ze had hard getraind voor deze wedstrijd en Alyssa begon op het toestel vloer. Een nette oefening op muziek liet ze zien. Per toestel kon je je ook plaatsen, de beste twee per toestel mochten door naar de toestel finale NK. In totaal staan er dan op het NK acht meisjes van Nederland. Alyssa is altijd zeer goed op de balk en had dan ook erg veel kans op een toestelfinale. Helaas viel ze met haar opsprong en daardoor was ook deze kans gelijk weg. Ze maakte haar oefening super af maar het was ook niet genoeg voor doorstroming naar het NK. Alle drie meiden hebben een goede prestatie geleverd en zijn alweer hard aan het trainen voor het volgende seizoen. De trainster is zeer trots op deze meiden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda