Voetbal

Team van de Week: MB1 & F1

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De weersverwachting was geweldig, maar voor het noorden viel het tegen. Toch werd het een uitstekend voetbalweekend, met slechts een uitgestelde wedstrijd. Er werden zestien wedstrijden gespeeld en een recordaantal van tien wedstrijden werd gewonnen, twee gelijke spelen en vier verloren. Het doelsaldo was hoog en ruim in de plus 58 voor en 36 tegen.

Harlingen A1 blijft winnen met grote cijfers en het is wachten op meer tegenstand, zodat de oudste jeugd zich optimaal kan voorbereiden op het spelen op een hoger niveau. Van voetballen met weinig weerstand leer je niet veel. Uit bij SC Franeker A2 werd het 1-6 voor de rood-witten en lijkt het kampioenschap een kwestie van tijd. Voor het Harlingen VR1 team was winnen afgelopen zaterdagmiddag helaas geen optie, alhoewel er wel degelijk mogelijkheden waren om er uit bij Beetgum VR1 meer uit te halen. Beetgum pakte de volle winst met een 3-1 overwinning.

Robur/Harlingen B1 moest het opnemen tegen Broekster Wâlden B2 en zag de inzet beloond. Met 2-0 haalde B1 de buit binnen. Ondanks het feit dat er nog maar weinig wedstrijden gespeeld zijn wist Harlingen MB1 na lange tijd weer een wedstrijd te winnen. Thuis winnen van het nog ongeslagen Be Quick Dokkum MB1 met een minimaal verschil 2-1 is knap van het nog ongeslagen Be Quick. Ik zou zeggen doorgaan. Harlingen/Robur C1 moest naar Foarút C3, altijd lastig. Harlingen/Robur wist er maar liefst acht in te schoppen en dat was voldoende voor de volle winst. Dat Foarút C3 er 4 in kreeg was uiteraard niet genoeg voor een beter resultaat.

Harlingen D1 tegen SDS D2 werd een leuke pot voetbal. Uiteindelijk gingen de rood-witten op het Balkland met de eer strijken. Met 5-2 bleven de puntjes in Harlingen. Knap werk. Harlingen D2 wist er wel raad mee tegen Blauw-Wit’34 D8. Natuurlijk ook geen tegenstander die tot de verbeelding spreekt. Met 10-0 was Harlingen D2 de overduidelijke winnaar van deze ongelijke strijd.

Harlingen E1 tegen Foarút E1 was als affiche een mooie wedstrijd. Foarut E1 ging zorgvuldiger om met de kansen en dat bleek ook aan het einde van deze wedstrijd. Met 1-5 ging Foarut E1 als overwinnaar terug naar huis. Harlingen E2 moest 11 kilometer naar het oosten afreizen om tegen Franeker E5 te spelen. Wat er met E1 gebeurde, gebeurde min of meer ook bij E2. De tegenstander was scherper en doelgerichter. Franeker E5 won van Harlingen E2 met ietwat geflatteerde cijfers 8-2. Volgende keer beter.

Bij de F’jes was het heel spannend. Harlingen F1 tegen Frisia F5 kon alle kanten op en gelukkig scoorde Harlingen F1 net eentje meer dan Frisia F5. Uitslag 4-3. Harlingen F2 tegen Beetgum F2G eindigde na een verbeten strijd in een gelijkspel. Beide ploegen wisten ieder 2x te scoren en zo werden de punten verdeeld. Mooi dat het weer beter weer wordt. Of niet soms. Snel het huiswerk afmaken, even eten, om daarna weer vlug naar trainen te gaan of buiten te spelen.
DE RONDKIJKER

|Doorsturen

BuienradarAgenda