Sport

Team Arie succesvol in Amstel Gold Race

Door Jeroen Pietersma
HEERLEN - Vrijdag vertrokken de wielrenners van Alpe D'HuZes Team Arie?naar Limburg voor deelname aan de enige echte Nederlandse wielerklassieker, de Amstel Gold Race.

Vrijdagmiddag kwamen de mannen van Team Arie aan in hun hotel in Heerlen. Om de beentjes even warm te draaien stapten ze meteen op de fiets voor een korte training in het Limburgse heuvellandschap, via de Fromberg naar de bevreesde Keutenberg. De training ging lekker. Met stortregen en na drie lekke banden kwamen de mannen na een aantal beklimmingen doorweekt weer in het hotel aan.

Na een bord pasta bij Da Peco in Heerlen gingen de heren van Team Arie vroeg naar bed. De volgende dag ging namelijk om 5.45 uur de wekker weer. Met een lekker bord pasta als ontbijt vertrokken de wielrenners richting de ontvangst van sponsor Electrolux in Valkenburg om het startnummer op te halen.

Om 8.40 uur vertrokken de mannen van Team Arie gezamenlijk voor hun tocht van 150 kilometer. Het werd een super koers. De eerste 50 kilometer was redelijk vlak, de volgende 50 was al pittig met leuke beklimmingen, onder andere de beklimmingen Camerig en Drielandenpunt. Vooral Camerig is een leuke klim van ongeveer 4700 meter.

De laatste 50 kilometer van de Amstel Gold Race was knallen. Na de laatste tussenstop kregen de wielrenners van Team Arie eerst de Kruisberg voor hun voeten of wielen, daarna meteen de bekende Eyserbosweg. Pittig! Vervolgens via de Fromberg weer richting de Keutenberg en finish op de bekende Cauberg. Om 15.30 uur werd er gefinisht. Gezellig was het in het grote Amstel dorp waar alle renners bij elkaar kwamen. Het was een super dag. Een goede Amstel Gold Race geeft de heren veel vertrouwen in hun voorbereiding richting Alpe D'HuZes op 6 juni aanstaande.

Meer informatie over Alpe D'HuZes Team Arie op http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/team-arie/

|Doorsturen

BuienradarAgenda