Succesreeks Zeerobben wreed verstoord

HEERENVEEN - In een wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd werd door de vele blessurebehandelingen, verloor Zeerobben onterecht van tweede periode-kampioen Heerenveense Boys. De condities van het veld waren zeker debet aan dit resultaat, verkregen in een rommelig duel. Door dit verlies is er natuurlijk nog geen man overboord wat betreft de periodetitel, maar er had zeker meer ingezeten. En de Harlingers gingen dan ook met de smoor in huiswaarts.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. De beide teams weigerden er een sprankelende vertoning van te maken. De wedstrijd kwam maar niet op gang en blessures ten gevolge van te laat inkomen of foutieve inschatting door het hobbelige veld zorgden voor een onaantrekkelijk eerste deel van de wedstrijd. In de twintigste minuut gaf de verdediging van Zeerobben niet thuis en op amateuristische wijze verspeelde zij de bal aan Hornstra en deze maakte dankbaar gebruik van de gelegenheid en liet Kevin Dijkstra de 1-0 aantekenen. Onverdiend, maar daar maalden ze in Heerenveen niet om. De volgende twee situaties zijn nog vermeldenswaardig. Daniël Kleiterp brak over links door een passte op Frank ten Hoeve, diens schot mistte overtuiging om doelman Peter Hoekstra in verlegenheid te brengen. Deze overtuiging ontbrak ook kort voor het rustsignaal bij de anders trefzekere Jordy Torenbeek uit een penalty. Hij schoot de toegekende strafschop wegens een handsbal op de lat en de rebound werd te zwak ingekopt door Marijn Helfferich.

De tweede helft bracht in ieder geval meer vertier, maar ook hier zorgden de blessures voor een onrustige wedstrijd. Meteen in de eerste minuut kwam de gevaarlijkste aanvaller van de thuisclub Nico de Jong vrij voor keeper Veenstra. Deze kon nog redding brengen met zijn uitschuifbaar been. Uit de snel genomen hervatting kreeg Daniël Kleiterp een soortgelijke mogelijkheid, ook hij stuitte op de doelman. Patrick Amels kreeg een mogelijkheid na een kopbal van Daniël, maar het geluk was niet aan zijn zijde. Goed aangespeeld door Albert Beuker vond Kleiterp alweer doelman Hoekstra op zijn weg. De afgeslagen bal kwam wel bij Patrick Amels maar jammer genoeg was hij te ver naar de zijkant verdreven om nog gevaarlijk te kunnen worden.

De wissels Daniël Kleiterp voor Mitchel Laros en Willem Faasse voor Marijn Helfferich brachten wel nieuw elan in de ploeg van trainer Inne Schotanus en de druk op het doel van Peter Hoekstra nam toe. De uitvallen van de gastheren waren echter niet van gevaar ontbloot. Zo tikte Nico de Jong uit een vrije trap net over het doel van Arjen Veenstra. Toch zou de inzet van de twee invallers tot de 1-1 leiden. Na een voorzet van de op de rechtsbuiten geposteerde Reinier van der Stap zorgden Willem Faasse en Albert Beuker ervoor dat Mitchel Laros de meer dan verdiende gelijkmaker in de verste hoek binnen kon schuiven.

Met de 1-1 op het scorebord en nog tien minuten te gaan, gingen de gasten uit Harlingen voor de overwinning. Zij kregen de deksel deze keer op hun neus. Uit een uitval over links frommelde de gewiekste Oane Hornstra de 2-1 over de lijn. De resterende tijd drong Zeerobben nog wel aan en kreeg zowaar wat kleine kansjes. Helaas waren deze niet besteed aan de te onrustig jagende voorhoede.

De ervaring van de Boys van trainer Dick Krommenhoek zegevierde opnieuw over een nog te onvolwassen acterend Zeerobben. Gelukkig was het mooi weer en konden de vele toeschouwers in ieder geval daarvan nog genieten. Het spel was daarentegen weinig verheffend en dat is misschien nog eufemistisch uitgedrukt. Zij hebben op het complex ‘De Akker’ een prachtig kunstgrasveld naast het knollenveld. Het zou het schouwspel zeker ten goede zijn gekomen, indien de wedstrijd op dit veld was gespeeld. Immers, beide ploegen moeten het van combinatiespel hebben en dit was schier onmogelijk op het hoofdveld. Voor Zeerobben wacht zaterdag aanstaande de volgende finale richting de nacompetitie voor promotie. In punten staat Blauw Wit ’34 nu gelijk, met voor beide één verliespartij uit vijf. Niets moet, maar voor dit jeugdige team zou het een mooie afsluiting zijn van een traag op gang gekomen debuut in de tweede klasse I.

Voor Zeerobben speelden: Arjen Veenstra, Reinier van der Stap, Albert Beuker, Jordy Torenbeek, Pim Bleichrodt, Gideon Vellinga, Patrick Amels, Chekina Nzoko, Marijn Helfferich (58e minuut Willem Faasse), Frank ten Hoeve, Daniël Kleiterp (58e minuut Mitchel Laros ).