Sport

Samenwerking Integra en?zwembad ?t Derde Haad

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zwembad ?t Derde Haad en Gezondheidscentrum Integra zijn tot een samenwerkingsovereenkomst gekomen die inmiddels is ingegaan. Beide partijen keken daar reeds langere tijd naar uit. Integra kan haar client?le gratis zwemmen aanbieden.

“Onbeperkt zwemmen op onze banenzwemuren”, aldus Nathanja van der Bunt en Yvonne Outhuijsse van ’t Derde Haad. Niet alleen patiënten van Integra, maar ook leden van Integra - van zowel begeleid trainen, vrije fitness, de loopgroep en de spinning-groepen - kunnen bij Integra een kaart krijgen om hier gebruik van te maken. Op vertoon van deze kaart aan de balie bij ’t Derde Haad kan men gratis zwemmen.

Integra is enorm blij met de mogelijkheden voor haar patiënten en cliënten. Immers, hoe meer mensen in beweging, hoe meer gezondheid en plezier. Daarbij ziet Integra een belangrijke meerwaarde in het benutten van het zwembad voor revalidatie van patiënten na operaties. Het is een enorm voordeel dat de belastbaarheid op de patiënt gereguleerd kan worden door het omhoog en omlaag kunnen bewegen van de bodem van het zwembad. Hoe hoger het water hoe minder belasting en vice versa. Marjon Douma ziet ook een grote meerwaarde voor mensen met neurologische aandoeningen, spierziektes. “Het zou geweldig zijn als bijvoorbeeld MS-, CVA- en Parkinson-patiënten vrij kunnen bewegen in het water. Er is een duidelijke meerwaarde van trainen in water vanwege de gedeeltelijke gewichtsloosheid. Ook kan het water ingezet worden voor mensen die gespannen zijn, niet vrij durven te bewegen om hier onder begeleiding van een psychosomatisch fysiotherapeut mee te oefenen.”

Op dinsdag, woensdag en donderdag heeft Integra de mogelijkheid om tussen 11.30 en 12.00 en 13.30 en 14.00 uur het bad te gebruiken voor groepslesinstructie of individuele therapie. Sport Beter, het sporttest- en adviescentrum gehuisvest binnen Integra, zal mede voor sporters het zwembad gaan gebruiken. Onder andere voor de revalidatie van sporters. Zwemmers kunnen de mogelijkheden van weerstand- en krachtraining in het zwembad ontdekken. Videoanalyses onder en boven water kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de techniekverbetering.

|Doorsturen

BuienradarAgenda