Voetbal

Runner-up Zeerobben tegen middenmoter Kollum

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na een voor Zeerobben 1 vrije zaterdag, kun de mouwen weer opgestroopt worden. De degelijke middenmoter Kollum maakt zijn opwachting op het Oostersportpark. In een recent verleden ook al een strijd om belangrijke punten, al ging het toen wel om het kampioenschap in de derde klasse.

De vlag hangt er voor Zeerobben nu wel anders bij. De Harlingers hebben de punten hard nodig. Immers plaatsen 11 en 12 op de ranglijst betekenen de vermaledijde nacompetitie. Op de huidige positie zou Zeerobben net de dans ontspringen, maar de verschillen zijn klein. Door de winst tegen Trynwâlden is het gat met de twee degradatiekandidaten tot 10 punten opgelopen in het voordeel van Zeerobben.

Met de inbreng van een aantal ervaren spelers is er wel een betere balans ontstaan. In de oefenwedstrijden tegen Sneek WZ en Wolvega ZO (beide in hogere competities uitkomend ) bleek Zeerobben het surplus aan kwaliteit ook in doelpunten uit te drukken. We hopen iets dergelijks ook in de competitie terug te zien, het zou een zeer welkome verrassing zijn voor de trouwe supporters.
Winst is het uitgangspunt en gezien de verhoudingen in Kollum behoort dat tot de mogelijkheden. Het met schorsingen en blessures kampende Zeerobben heeft in de voorgaande partijen aangetoond met tegenslagen om te kunnen gaan. De vaste waarden worden gemist, zonder twijfel, maar de bank geeft vertrouwen. Zeerobben ziet u graag zaterdag 15 februari op het Oostersportpark te Harlingen.

Programma zaterdag 15 februari tweede klasse I
Blauw Wit ’34 - Trynwalden VC
Zeerobben - Kollum
’t Fean '58 - VVI
CVVO - Leeuwarder Zwaluwen
Heerenveense Boys - SVM Marknesse
Rijperkerk - Broekster Boys
Waterpoort Boys - Veenwouden SC

|Doorsturen

BuienradarAgenda