Rondom het Vierkant

Afgelopen zaterdag was het eindelijk eens weer zo?n dag dat alle jeugdteams van de RKVV Robur de groene weide weer eens in mochten, na alle afgelastingen van de laatste weken.

F3 moest thuis tegen Friesland F2 en zij speelden weer een zeer goede wedstrijd. Met zeer goed samenspel werd de aanval gezocht en kansen verkregen. Balint opende voor F3 de score, waarna Daan, Jaymie en weer Balint de ruststand op 4-0 bepaalden. Na de ranja was het Friesland dat 4-1 scoorde, maar al snel nam F 3 het heft weer in handen en via doelpunten van Jaymie 2x, Balint en weer Jaymie werd er een mooie 8-1 overwinning behaald en draait F3 bovenin mee.

Het tweede F-team moest uit naar Blauw-Wit en met mooi verzorgd voetbal lieten de geel-zwarten zien dat ze voor de volle winst gingen deze dag. De opstelling was iets veranderd deze wedstrijd en was als volgt: doel; Timothy, achter Nikki en Milan, midden; Sil, Beau en Arwen en voor; Iris en Jort. De eerste helft ging gelijk op, waarbij de mooiste kansen toch wel voor F 2 waren, maar helaas ging de bal er nog niet in. Het was Blauw-Wit dat de leiding nam, maar nog voor de rust was het Jort die de verdiende gelijkmaker binnen schoot 1-1. Na de rust een feller F2 dat de meeste kansen kreeg, maar ook de uitvallen van Blauw wit bleven gevaarlijk. Het was Jort die met zijn tweede doelpunt van deze dag de dik verdiende winnende treffer scoorde en kon F2 met de punten in de zak weer terug naar huis.

Na drie weken stilstand (afgelastingen en een vrije ronde) kon ook F1 eindelijk weer eens los. F1 moest uit naar Frisia F8 dat ook nog zonder puntenverlies was. Robur zocht met mooi voetbal de aanval en kreeg kansen maar de stugge Frisia verdediging hield stand en ook hun aanvallen waren soms best gevaarlijk. Na de rust scoorde Robur al snel de 0-1 toen Rutger alleen voor de keeper scoorde. De Frisianen gaven zich niet gewonnen en zochten ook weer de aanval en werden enkele keren gevaarlijk, maar Jasper scoorde voor F1 de 0-2. Frisia wilde wat terug doen en zocht de aanval, maar zij konden het net niet vinden. En toen Rejan er nog 0-3 van maakte was de wedstrijd gespeeld en behaalde F1 een mooie overwinning welke met goed voetbal en strijdlust werd behaald.

Robur E1 moest tegen Wijkels Hallum en dit leek eerst een leuke gelijkopgaande wedstrijd te worden. E 1 begon goed met mooie combinaties, maar al snel nam Wijkels Hallum het heft in handen en scoorde binnen een kwartier 7 maal. E 1 was de weg helemaal kwijt en het leek wel of dat de spelers bij de school disco van de avond ervoor waren. In de rust was er een donderpreek van de trainer en na de rust werd er een stuk beter gespeeld en was het oude E 1 weer te zien, ze voetbalden weer goed en ook waren er weer kansen, maar deze gingen er helaas niet in. Wijkels Hallum scoorde nog wel een keer en dus werd er ietwat onnodig met 0-8 verloren.

Robur D 2 speelde door de vele afgelastingen ook pas zijn tweede wedstrijd en wel tegen Scharnegoutum D3. Robur begon goed en kreeg kansen maar dat leverde nog geen doelpunten op. Ook de gasten kregen kansen maar Dimitri hield zijn goal mooi schoon. Robur nam verdiend toch de leiding toen Martijn de bal beheerst in de touwen schoot 1-0. Maar vlak voor de rust was Dimitri kansloos op een afstandsschot en was het 1-1. Na de rust twee aanvallende ploegen die beide voor de winst gingen, maar de bal wilde er van beide kanten niet in en waar iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel namen de gasten de punten toch mee toen in de blessure tijd een klutsbal erin ging. Jammer jongens.

Voor D1 was er eindelijk ook weer eens succes. Na donderdag al met 1-1 gelijkgespeeld te hebben voor de beker tegen Heeg en vervolgens via de strafschoppen serie de volgende ronde (laatste 8) te hebben bereikt, was er zaterdag uit tegen Blauw wit een mooie 0-5 overwinning. En lijkt D1 er nog een mooi competitieslot van te maken.

Het meisjes MD1 team moest thuis tegen LSC MD1. Keepster Marissa ontbrak en dus werd veldspeelster Tracey de keeper deze wedstrijd en zij deed dit erg goed. Het was een leuke en gelijk opgaande wedstrijd waarin MD1 toch wel de beste kansen had, maar het vizier stond niet goed afgesteld. LSC benutte de kansen die het kreeg wel en dus was het met de rust 0-3. Na de rust probeerde MD1 met man en macht om terug te komen en pas in de 45e minuut scoorde Fleur de 1-3. Robur ging alles of niets spelen en gooide er aanval na aanval uit, maar schoten van Fleur, Frederique, Laura, Romy, Sascha gingen net naast of over en anders stonden paal, lat en keeper een doelpunt voor MD1 in de weg. Ook LSC werd nog een paar keer gevaarlijk maar Meike, Sabine en Ashley en keeper Tracey hadden alles onder controle zodat er geen tegentreffers meer kwamen. Kop op dames, het gaat vanzelf weer eens lukken hoor.

De meisjes van Robur MC1 speelden vrijdagavond al tegen St.-Anna MC1. In een goede (misschien wel de beste van het seizoen tot nu toe) wedstrijd waarin er veel kansen werden gecreëerd en er achterin nauwelijks iets weg werd gegeven hield MC1 de punten thuis. Ondanks de vele kansen werd er voor de rust niet gescoord. Na de rust was het fleur die de 1-0 scoorde en uit een corner van Demi was het Natalja die fraai de 2-0 binnenschoot. Zo doorgaan meisjes en dan komen er nog wel meer punten binnen.

Harlingen/Robur C1 moest uit naar Foarút C3 en hier werd een mooie 4-8 overwinning behaald.

Het Robur/Harlingen B1 moest zelfs twee keer spelen. Donderdagavond werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen St.-Anna B 2 en zaterdag was er een mooie 2-0 overwinning op Broekster Walden B 2.