Rondom het Vierkant

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag moesten de meeste teams van Robur weer de wei in. De allerjongste F-pupillen van Robur het F 3 G team, moest thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen F4M en hiervan werd in de uitwedstrijd nog verloren.

Leeuwarder Zwaluwen nam de leiding maar nog voor de rust was het alweer gelijk. Na de rust was het Robur F3 dat aan de leiding kwam na een mooi uitgespeelde aanval. Lange tijd leek het er op dat F3 zijn tweede seizoenoverwinning zou behalen maar een paar minuten voor tijd scoorde Leeuwarder Zwaluwen de gelijkmaker.

F 1 en F 2 waren deze speelronde vrij.

Robur E 1 mocht na drie weken zonder voetbal wegens afgelastingen, eindelijk weer de grasmat op. En deze wedstrijd kreeg ook nog een feestelijk tintje, want voorafgaande aan de wedstrijd kregen de spelers van E1 nog nieuwe trainingspakken overhandigd. Susan IJdema had bij de Dekamarkt een prijs gewonnen en nadat hiervan eerst de MD1 meisjes van Robur in nieuwe tenues waren gestoken was het nu dus de beurt aan het E1 team en kregen zij nieuwe trainingspakken in Robur kleuren en hiermee waren de meisjes en jongens natuurlijk zeer blij.

Omdat keeper Dani ontbrak nam Hessel zijn plaats onder de lat in en hij deed dit zeer goed. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen kregen kansen, maar Hessel, Jens en Nicky hadden alles onder controle achterin. Ook het middenveld met Robin, Martijn en Melvin draaide soepel en voorin werkten de twee J 's - Julia en Jelena – erg hard. Vlak voor de rust was er een verre uittrap van Hessel en de bal kwam bij Martijn, deze ging alleen door op de keeper en scoorde beheerst in het hoekje de 1-0. In de 2e helft liep het iets minder bij Robur, doordat er teveel uit de posities werd gelopen. Marrum maakte al snel de 1-1 en even later ook de 1-2. Maar Robur gaf niet op en kwam weer terug in de wedstrijd en toen Robin ook nog eens de ruimte kreeg om te schieten deed hij dit dan ook en het was verdiend 2-2. In de laatste minuten maakte Marrum nog een doelpunt en was het 2-3. Jammer. Want een gelijkspel was zeer verdiend geweest.

Robur MD 1 moest tegen koploper Leeuwarder Zwaluwen MD 1 en waar het in de uitwedstrijd nog een ruime nederlaag werd, waren de dames dit deze niet van plan en boden zeer goed tegenstand. En uit een verre uittrap van Marrissa ging Romy goed door en scoorde de 1-0. Leeuwarder Zwaluwen drong hierna wat meer aan, maar de verdediging met Tracey, Sabine, Ashley en Meike stond goed te verdedigen en anders was er altijd nog keepster Marissa die weer zeer goed keepte. En ook uit de aanvallen van Robur werden Romy, Laura, Sascha en Frederique enkele malen gevaarlijk. Nadat Leeuwarder Zwaluwen gelijk had gemaakt wist het nog voor de rust uit te lopen tot 1-3. Na de rust weer een gelijk opgaande wedstrijd met voor beide ploegen kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Robur D 1 moest uit naar Franeker D2. En waar het voor de winterstop allemaal erg soepeltjes liep bij D1 en het kampioenschap werd behaald, gaat het allemaal wat minder crescendo op dit moment. En middels een 5-0 overwinning wisten de klokkedieven de punten thuis te houden. Jammer jongens, maar blijf er in geloven en dan komen de puntjes vanzelf wel weer.

De wedstrijd van Robur D2 tegen Leeuwarden D3 werd uitgesteld en t nu op 24 april om 19.00 uur gespeeld.

Robur MC 1 moest thuis tegen SDSMC 1. Na elkaar wat te hebben afgetast was het Fleur die de Roburmeisjes op een 1-0 voorsprong zette. Langzaam maar zeker kreeg S D S steeds meer vat op de wedstrijd en scoorde de gelijkmaker 1-1. En nog voor de rust liep S D S uit naar 1-2 en 1-3.

Na de thee kwam Robur wel wat beter uit de kleedkamer, maar het was S D S dat als eerste scoorde 1-4. De Robur Meisjes bleven echter wel doorgaan en het was Demi die er 2-4 van maakte. Nadat ook SDS nog een paar kansen had gehad, welke goed door keepster Riemke werden gekeerd zocht Robur de aanval weer. Ze lieten SDS er steeds minder uitkomen en joegen elke bal na en door goed storen van Natalja, kwam een SDS speelster in het nauw en passeerde haar eigen keepster 3-4. De minuten tikten weg en SDS leek de volle winst te pakken, maar in de laatste minuut kwam de bal voor de voeten van Fleur en deze haalde van zeker 25 meter verwoestend uit en scoorde de 4-4. Een zeer goede team prestatie van de Robur MC1 meisjes, die deze keer er tot het laatst in bleven geloven en met zijn allen er voor gingen.

Het combiteam van Harlingen/Robur C 1 wist een mooie 7-2 overwinning te behalen op Franeker C 3.

De wedstrijd van Robur/Harlingen B1 tegen St. Anna B2 werd uitgesteld en wordt op donderdag 11 april om 19.00 uur gespeeld.