Robur wint op Terschelling

HARLINGEN - Vorige week donderdagavond moest Robur aantreden in en tegen Blauwhuis en afgelopen zondag stond Terschelling op het programma; een uitwedstrijd op het eiland. Over de wedstrijd van donderdag kunnen we kort zijn: die was niet al te best, een knollenveld en een stevig briesje dwars over het veld en daar kon Robur slecht mee overweg.

Een teleurstellende uitslag van 1-1 was het resultaat. Enig lichtpuntje was dat Sander Zeilmaker zijn 100ste doelpunt maakte voor de geel-zwarten. Verder gauw vergeten die wedstrijd, al waren het wel dure puntjes die verspeeld werden voor de periodetitel.

Zondag tapte Robur uit een ander vaatje op een goed bespeelbaar veld en een heerlijk zonnetje op het eiland Terschelling. Wedstrijden tegen Terschelling zitten altijd vol emotie en dat was te zien. In de eerste minuten van de wedstrijd had Terschelling aan de leiding kunnen komen maar Arnold Adema redde op de lijn. Terschelling was in de beginperiode sterker dan Robur en dat resulteerde dan ook in een doelpunt van Frans van der Meeren die goed oplette, een vrije trap vanaf eigen helft werd in eerste instantie gestopt door Peter Helvrich maar in de rebound was Frans van der Meeren er als de kippen bij om het af te ronden; 1-0

Vijf minuten later stond het weer gelijk. Sander Zeilmaker werd binnen de zestien vastgehouden en een penalty was het gevolg. De scheidsrechter hield de rode kaart op zak voor de verdediger van Terschelling, zelfs geen geel. Sander nam de penalty zelf, onberispelijk; 1-1.
Het laatste half uur golfde het spel wat op en neer; veel kansen waren er niet meer die eerste helft, al had Niels Outhuyse wel een kansje om de voorzet van Sander Zeilmaker te verzilveren, maar z’n been was iets te kort. Vlak voor rust kwam Jeroen Kuper in het veld voor Marco Zeilmaker, die net een gele kaart had gekregen van scheidsrechter Hofstra uit Leeuwarden.

Begin tweede helft direct al een honderd procent-kans voor Jeroen Kuper. Jeroen koos voor de moeilijkste optie: vanaf twee meter over het doel schieten - scoren was makkelijker geweest. Sander Zeilmaker had vlak daarvoor tegen de lat gekopt. Terschelling had de leiding kunnen nemen maar had pech en raakte het aluminium. Doelpuntenmaker Frans van der Meeren kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.
Robur had dus een man meer maar kon daar in eerste instantie geen gebruik van maken. Een counter van Terschelling werd goed afgerond door Rienk Bijlsma en achterin bij Robur stond het niet goed en het werd 2-1. Bram Wijbenga kwam erin, na een paar weken blessureleed verving hij Brian Zeilmaker.

De laatste tien minuten waren voor Robur. Douwe Kamsma kopte heerlijk binnen na een corner van Jitze Mulder. Daarna weer een voorzet van Jitze op maat, Hilko Mulder kon nu binnenknikken en er stond 2-3 op het scorebord.
En de koek was nog niet op, Niels Outhuyse deed ook nog een duit in het zakje en bepaalde de eindstand op 2-4. Niels reageerde goed op een diepe bal van Arnold Adema, van buitenspel was geen sprake, hij legde de bal voor z’n linker en haalde uit.
De terugreis op de boot was zeer aangenaam met drie punten op zak. Aanstaande donderdagavond weer een wedstrijd, nu aan de Vierkantsdijk tegen koploper Black Boys, altijd moeilijk.