Voetbal

Robur uit naar Langezwaag

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na de mooie overwinning op concurrent Oldeboorn speelt Robur zondag in en tegen Langezwaag. Deze ploeg verkeert wat in de onderste regionen, maar dat zegt in deze klasse niet zoveel.

De achterhoede van Robur speelde afgelopen zondag zeer goed en gaf bijna niets weg en de jonge keeper Patrick Dijkstra deed het uitstekend. Helaas liet de voorhoede het wat afweten, maar dat kan gebeuren en wie weet scoren ze zondag wel weer.

Robur doet nog steeds mee voor de bovenste plaatsen en heeft de achterstand teruggebracht. Blijft Robur goed presteren en winnen, dan zit er nog iets moois in dit laatste jaar. Een aantal spelers is zondag niet ongeschonden uit de strijd gekomen en dit betekent dat trainer Chris Douwsma weer moet schuiven en improviseren. Dat gaat hem de laatste weken toch wel goed af.

Qua stand op de ranglijst moet Robur deze wedstrijd winnend af kunnen sluiten, maar in voetbal is veel mogelijk. Echter met een goede instelling en uitgaande van eigen kwaliteit moet deze tegenstander verslagen kunnen worden. Zo langzamerhand komt het einde van deze competitie snel dichterbij. Voor Robur staan er na de wedstrijd van zondag nog twee thuiswedstrijden op het programma en drie uit. Maar dat is voor later, nu eerst winnen van Langezwaag.

De concurrenten hebben op papier een gemakkelijke wedstrijd, maar je weet het nooit. Robur moet niet naar deze ploegen kijken, zelf blijven winnen. Aan het eind van deze competitie zal blijken of dat voldoende is geweest.

Programma 5e klasse A
Zondag 16 maart
Langezwaag - Robur 2
RES - Langweer 1
Oldeboorn - Aengwirden 1
St. Jacob - Black Boys 2
Blauwhuis - sc Bolsward 2
AVV - Bakhuizen 2

Programma rkvv Robur
Zaterdag 15 maart
14.00 Robur VR 1 - Leovardia VR 3
Voor de jeugd zie programma SJO.

Zondag 16 maart
14.00 Langezwaag 1 - Robur 1
12.00 LSC 1890 5 - Robur 3

|Doorsturen

BuienradarAgenda