Robur toont karakter

HARLINGEN - Eindelijk scheen er een heerlijk zonnetje aan de Vierkantsdijk afgelopen zondag toen Robur moest aantreden tegen de mannen van Kraggenburg uit de polder. Robur had iets recht te zetten na het debacle van de week ervoor tegen Kuinre en dat hebben ze gedaan met af en toe heerlijk en keurig verzorgd voetbal.

De leiding was in handen van de heer A. Zuidema uit Dronrijp en die had een makje, geen kaarten en respect voor elkaar, een mooie pot voetbal. Robur begon weer met Lee Cottle op het middenveld en dat scheelt een slok op een borrel. Rene Metz was weer terug als laatste man en dat zorgde voor de broodnodige rust achterin.

Eerste minuut wedstrijd kreeg Lee Cottle direct al de kans om te scoren maar z’n schot ging rakelings naast de paal. Kraggenburg had ook mogelijkheden, bij vooral corners en hoge ballen voor het doel van Peter Helvrich, want ze hadden veel lengte in de ploeg.

Robur nam toch de leiding na zo’n half uur spelen. Nadat Sander Zeilmaker en Niels Outhuyse
diverse kansen om zeep hadden geholpen, een heerlijke voorzet vanaf de linkerkant door Lee Cottle en de bal werd bij de tweede paal eenvoudig binnen getikt door Niels Outhuyse.

Een paar minuten later was het alweer bingo, een gevoelig balletje met buitenkant rechts van Jitze Mulder zette Sander Zeilmaker alleen voor de keeper en hij faalde niet, 2-0. Vlak voor de thee werd de wedstrijd eigenlijk al beslist, Hilko Mulder kopte de 3-0 binnen na een voorzet van Sander Zeilmaker. Kraggenburg was eigenlijk niet voor het doel van Peter Helvrich geweest die eerste helft en als ze gevaarlijk werden, dan lag Peter wel in de weg; hij stond weer een puike wedstrijd te keepen.

Robur begon ongewijzigd aan de tweede helft. Jitze Mulder had wel een beetje last, maar niet van z’n armen; na weer een verre ingooi van Jitze richting z’n broer kon Hilko, als kleinste man van het veld, binnenknikken; 4-0. Na deze stand wisselde Febo Roosenburg Jitze toch maar voor Marco Zeilmaker.

Robur liet toen de teugels wat vieren... 4-0, ons overkomt niets meer. Maar Mathijs Veldhuis van Kraggenburg maakte in de 64e minuut de eerste na een snelle uitval en een paar minuten later was daar ook de 4-2 van Brian Nieweg, die een terugketsende bal van de paal binnen schoot.

Met nog een kwartier te spelen werd het dan toch nog even billenknijpen richting einde wedstrijd, maar gelukkig maakte Sander Zeilmaker de vijfde voor Robur. Na een voorzet van Niels Outhuyse kon Sander bij de tweede paal binnen schuiven. Sander had z’n middag niet vandaag, hij had er wel een paar meer kunnen maken.

De drie punten waren in ieder geval binnen en Robur doet weer volop mee voor de periode. Komende donderdagavond waarschijnlijk de wedstrijd uit naar CAB in Bolsward.