Voetbal

Robur naar Black Boys in Sneek

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Opnieuw staat er voor Robur een uitermate belangrijke uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is het Sneker Black Boys, de nummer twee op de ranglijst met 27 punten. Robur staat daar twee punten achter. Bij winst passeert Robur de tegenstander, bij verlies wordt het verschil vijf punten.

Vlak achter Robur staat RES met 24 punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Zij kunnen dus gelijk met Robur komen of gaan Robur voorbij. De laatste weken voetbalt Robur uitstekend en scoort door onder anderen topscoorder Sander Zeilmaker behoorlijk.
Black Boys is natuurlijk een geheel andere tegenstander dan Bakhuizen van afgelopen zondag. Toch is Robur in deze vorm niet kansloos. In de eerste wedstrijd was Black Boys duidelijk de betere. Robur is echter wel veel beter gaan presteren en voetballen en dat weten ze bij de tegenstander ook wel. Ze kennen het spitsen-duo Sander en Niels wel. Maar ook Black Boys heeft de uitslagen van de laatste wedstrijden van Robur gezien en zal de Harlingers niet onderschatten.
Bij winst doet Robur in deze laatste wedstrijd voor de winterstop goede zaken en kan dan tevreden gaan overwinteren. Robur moet weer starten zoals ze de laatste weken zin begonnen. Meteen druk zetten op de tegenstander en geconcentreerd blijven, ook na de rust. Weten de voorwaartsen de ontstane kansen weer te benutten, dan krijgt Black Boys het moeilijk. Wel zal men achterin bij Robur het hoofd koel moeten houden en weinig kansen weggeven. Met de inzet en het spel van de laatste is er voor Robur in Sneek een goed resultaat te behalen.

Programma 5e klasse A
Zondag 15 december
Black Boys - Robur 3
Bakhuizen - sc Bolsward 3
Aengwirden - Langezwaag 1
Langweer - St. Jacob 1
RES -AW 1
Oldeboorn - Blauwhuis 1

De rest senioren en dames zijn dit weekend vrij. Voor de F, E, D en mini pupillen van de SJO Robur/Harlingen is er een toernooi in de Waddenhal. F en mini pupillen van 11.00 tot 12.00, de E pupillen (jongens) van 12.00 tot 13.00, E en D pupillen meisjes van 13.00 tot 14.00 en van 14.00 tot 15.00 de D pupillen jongens.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda