Voetbal

Robur naar AVV op Terschelling

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Aanstaande zondag reist het eerste elftal van Robur af naar Terschelling voor de wedstrijd tegen AVV uit Hoorn. De Aesterse Voetbalvereniging staat laatste op de ranglijst met 7 punten uit 18 wedstrijden. Opmerkelijk is dat deze punten in de eerste drie wedstrijden van de competitie zijn behaald.

Robur doet nog mee voor het kampioenschap. Wel is Robur afhankelijk van misstappen van Bolsward en Black Boys. Black Boys heeft zondag een pittige uitwedstrijd tegen Oldeboorn op het programma. Bolsward gaat op bezoek bij St. Jacob. Op de resultaten van de concurrenten heb je toch geen invloed, dus het is voor Robur zaak om de eigen wedstrijden te winnen.

Dat gaat de laatste weken goed, al is het spel niet sprankelijk. Gewonnen wordt er wel en daar gaat het om in het voetbal. Inmiddels is Robur al 10 wedstrijden ongeslagen.?

Zondag moet er gewonnen worden. In de thuiswedstrijd tegen AVV won Robur met 7-1. Spelen op een eiland brengt echter andere krachten met zich mee en dit betekent meestal zware wedstrijden. AVV is zeer wisselvallig. Soms grote nederlagen, maar ook enkele nipte: zo won koploper Bolsward slechts met 1-2.? Robur is gewaarschuwd, maar heeft een betere ploeg en is aan haar stand verplicht te winnen.

Volgende week volgt de belangrijke uitwedstrijd tegen RES en daarna komt Langweer op bezoek bij Robur. Dit betekent dan de laatste thuiswedstrijd, tenzij de nacompetitie wordt behaald. Na een weekje rust gaat Robur in de laatste wedstrijd op bezoek bij Aengwirden.?

De wedstrijd begint zondag overigens om 13.30 uur.

 

Programma en prognose 5e klasse A

Langweer - Aengwirden 3?

RES - Bakhuizen 1?

Oldeboorn - Black Boys 3

?AVV - Robur 2?

St. Jacob - Bolsward 2

?Blauwhuis - Langezwaag 1

Programma zaterdag 5 april

AVC VR1 - Robur VR1

Programma zondag 6 april

?Flamingo 2 - Robur 3?

RES 3 - Robur 4? 

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda