Robur doet goede zaken

BOLSWARD - Afgelopen donderdagavond moest Robur aantreden tegen CAB in Bolsward, Robur was niet compleet want Douwe Kamsma was afwezig deze avond. Robur begon met op doel Peter Helvrich en in de achterste linie Rene Metz, Arnold Adema, Arjen Speckmann en Marcel Tuurenhout. Op het middenveld liepen Lee Cottle, Hilko en Jitze Mulder en Marco Zeilmaker. Voorin Sander Zeilmaker en Niels Outhuyse. Scheidsrechter was de heer G. Bourakba die deze avond een pluim verdiende, hij floot een zeer correcte wedstrijd, paste de voordeelregel op de juiste momenten toe.

Op het kunstgras van CAB kon Robur goed uit de voeten met af en toe leuke combinaties al werd af en toe de lange bal ook wel gehanteerd. Niels Outhuyse had z’n avond en voetbalde weer als vanouds met veel kappen en draaien en mooie steekballetjes.
Na elf minuten spelen opende Robur de score, door wat geklungel achterin bij CAB ging Marco Zeilmaker goed door en de bal rolde over de doellijn; 0-1.

Scheidsrechter Bourakba trakteerde Volkan Palali op een gele kaart na opmerkingen richting Johan Dijksman, in een verder overigens zeer sportieve wedstrijd. Robur had kansen die eerste helft. Hilko Mulder nam een bal in een keer op de slof maar het ontbrak hem aan het nodige geluk. Ook Lee Cottle en Niels Outhuyse hadden die eerste helft legio kansen en over Zander Zeilmaker maar niet te spreken; die had zijn avond niet.
De eerste helft had Robur de wedstrijd eigenlijk al moeten beslissen met een paar doelpunten.

Robur begon ongewijzigd aan de tweede helft. Martin Witteveen kreeg een gele kaart na een overtreding op Niels Outhuyse die deze avond niet te stoppen was. Toch bleef CAB gevaarlijk, vooral bij hoge ballen voor het doel van Robur, maar Peter Helvrich kon z’n doel schoonhouden. Lee Cottle speelde de bal, maar in de ogen van de scheids werd de speler ook meegenomen in z’n actie en hij kreeg geel.
Halverwege de tweede helft kreeg Robur toch loon naar werken. Niels Outhuyse brak door over de linkerkant, trok de bal voor richting zestien meter waar Lee Cottle in de verre hoek kon scoren; 0-2. En een paar minuten later viel de aansluitingstreffer voor CAB : een diepe bal op Lorenzo Lemmers en die ging alleen op Peter Helvrich af en scoorde de 1-2.
Maar in de 72e minuut dan de verlossende treffer die CAB deed knakken na weer gekap en gedraai rond de zestien van Niels Outhuyse, die Sander Zeilmaker in stelling bracht en hij pikte eindelijk z’n doelpuntje mee; 1-3. Brian Zeilmaker kwam er de laatste minuten in voor de moegestreden Arnold Adema. Lee Cottle kreeg nog de kans om de score uit te breiden, maar z’n schot ging net over.
Een degelijke overwinning voor Robur en uitzicht op de periode. Donderdagavond weer een wedstrijd, uit tegen Blauwhuis en komende zondag naar Terschelling.