Voetbal

Robur-Bolsward, een heuse topper

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor de teams uit de vijfde klasse van het zondagvoetbal begint zondag de tweede helft van de competitie. De eerste wedstrijd van Robur is meteen een topper. Er moet worden gespeeld tegen de koploper sc Bolsward. Deze ploeg staat eerste op de ranglijst met 34 punten uit 13 wedstrijden en Robur staat op de tweede plaats met 28 uit 13. Zes punten achter Bolsward en met recht wordt het dus een zes punten-wedstrijd.

Bij winst komt Robur aardig dichtbij. De vraag is hoe de teams uit de winterstop komen. Is er veel geoefend, zijn er schorsingen, blessures? Wat Robur betreft zijn er drie oefenwedstrijden gespeeld, waarvan de laatste tegen vv Harlingen. Robur speelde verdienstelijk gelijk, 3-3. Qua voetbal was Robur niet de mindere en dat geeft een goed gevoel voor zondag.

Uit verloor Robur in Bolsward; een gelijkspel zou de verhouding beter hebben weergegeven. Vooral in de eerste helft heeft Robur het laten liggen. Nu dus weer een geheel nieuwe wedstrijd. Voor de winterstop behaalde Robur een mooie en verdiende overwinning bij concurrent Black Boys, een mooie opsteker. Het voetbal van Robur is beter geworden en de spelers moeten tegen de koploper laten zien dat dat ook zo is en revanche nemen.

Helaas zal Robur niet volledig zijn. Door een schorsing ontbreekt voorstopper Marcel Tuurenhout en zal iemand anders hem in de Robur-achterhoede moeten vervangen. Douwe Kamsma is redelijk hersteld van zijn blessure en of hij al inzetbaar is zal zondag blijken. Robur weet dat het goed kan voetballen en wil en moet dat laten zien. Ook in de oefenwedstrijden kregen de geelhemden veel kansen en mogelijkheden. Zou het rendement van het benutten van kansen stijgen, dan maakt Robur een goede kans om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen, maar voetbal blijft voetbal.

Na Robur zijn Black Boys en RES de concurrenten voor de tweede plaats. Zij staan beide een punt achter Robur. RES heeft afgelopen zondag een grote kans laten liggen om Robur op de ranglijst te passeren; RES verloor met 2-0 van St. Jacob. Beide ploegen hebben zondag echter een minder sterke tegenstander dan Robur. Hoe dan ook, Robur zal gaan voor de drie punten en door winst van de Harlingers wordt de competitie uitermate spannend.

Programma 5e klasse A

Zondag 16 februari
Black Boys - Langezwaag 1
Bakhuizen - St. Jacob 1
Aengwirden - AVV 1
Langweer - Oldeboorn 2
RES - Blauwhuis 1
Robur - sc Bolsward 1

Programma rkvv Robur zondag 16 februari
14.00 Robur 1 - sc Bolsward 1

|Doorsturen

BuienradarAgenda