Sport

Paaspartij biljartvereniging Hotel Centraal

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op de donderdag voor Pasen, Witte Donderdag, houdt de bv Centraal altijd haar Paaspartij. Er wordt dan de zogenaamde Blitz-partij gespeeld. Dit betekent dat de spelers eerst een aantal libre caramboles moeten maken, daarna een aantal bandstoten en de partij moet worden beslo-ten met ??n of meer driebanders.

Dit leidt soms tot verrassende uitslagen, vooral als het maken van de carambole over drie banden lang uitblijft. De eerste ronde is om te komen tot een winnaarsgroep en een verliezersgroep. Er werd gespeeld om rollades en iedereen kreeg een doosje eieren mee.

De loting zorgde voor een aantal leuke partijen. Jan Outhuyse en Ido Homminga bonden de strijd aan en de laatste won. Richard Zeinstra en Harry van der Slacht maakten er een mooi partij van en Richard wist te winnen. Guus Gerritsen van der Hoop dacht in Theo Kalksma een tegenstander te hebben die te verslaan was, maar Theo komt steeds beter in vorm en versloeg Guus nipt. Corrie Hobma versloeg toch wel duidelijk Jan Faber. Frank Ploeg nam het op tegen good old Sieb Homminga en Frank verloor toch wel verrassend. Henk Metz moest het opnemen tegen Stef Foekema en Stef is de laatste weken niet in vorm, dus een kans voor Henk en die benutte hij ook met een mooie afsluitende driebander.

De winnaarsgroep bestond uit Ido, Richard, Corrie, Sieb, Theo en Henk. Tot de groep in de verliezersronde behoorden: Jan Faber, Jan Outhuyse, Harry, Guus, Stef en Frank. Wie in de tweede ronde verliest, is uitgeschakeld voor de prijzen. Er moest dus strijd geleverd worden om te winnen. Bij de winnaars versloeg Ido de Harlinger om utens Richard. Corrie liet Theo in het zand bijten en Henk versloeg tegen alle verwachtingen in gemakkelijk Sieb.

Bij de verliezersgroep enkele spannende partijen met de volgende resultaten, van de twee zwagers die tegen elkaar speelden bleek Harry sterker dan Frank, Guus wist te winnen van Stef en Jan Outhuyse versloeg zijn maat en tegenstander Jan Faber.

De drie winnaars in beide groepen gingen via een kleine competitie uitmaken wie eerste, tweede of derde zou worden. Bij de winnaars verloor Corrie van Ido en Corrie was de weg even kwijt, want hij verloor ook van Henk. Henk en Ido moesten dus uitmaken wie eerste zou worden. Henk, die geen enkele partij had verloren, wou de laatste ook winnen en dat lukte. Bij de verliezers was het ook spannend. Harry won van Jan Outhuyse, maar Guus verloor weer van Jan en daarna wist Guus Harry te verslaan en hierdoor werd duidelijk dat elke speler een partij gewonnen had in de finale. Toen ging het onderling resultaat gelden.

Rond half twaalf kon voorzitter Henk Metz aan de de prijzen uitreiken. Winnaarsgroep: 1) Henk Metz, 2) Ido Homminga en 3) Corrie Hobma. Verliezersgroep: 1) Harry van der Slacht, 2) Jan Outhuyse en 3) Guus Gerritsen van der Hoop. Hiermee kwam een eind aan een mooie en spannende biljartavond.

|Doorsturen

BuienradarAgenda