Ongemotiveerd Robur verliest

TJALLEBERT - Voor Robur stond er afgelopen zondag niet veel op het spel maar voor Aengwirden des te meer. Deze ploeg wilde het debacle van vorige week wegpoetsen, toen ze met dubbele cijfers verloren. En dat was vanaf de eerste minuut al duidelijk want de mannen uit Tjallebert zaten er bovenop en schuwden het fysieke spel niet en dat leverde menigmaal balverlies op voor Robur.

In de derde minuut verspeelde Robur de bal op het middenveld en met een snel uitgevoerde counter nam Aengwirden al de leiding. Robur ging vanaf dat moment iets beter spelen en kreeg iets meer grip op het spel maar achterin hadden ze het moeilijk met een paar snelle voorhoedespelers van Aengwirden.

In de twintigste minuut had Hans Brandes de mogelijkheid om een terugketsende bal van de keeper binnen te tikken maar hij faalde. Een paar minuten later kon Marcel Tuurenhout gelijkmaken maar zijn vrije trap ging over het doel. Na een half uur spelen greep de achterhoede van Robur niet in en kon een speler van Aengwirden de tweede op het scorebord zetten.

Vijf minuten later kreeg Aengwirden een vrije trap. Keeper Patrick Dijkstra had de bal niet klemvast en in de rebound werd er gescoord en was het 3-0. Wedstrijd gespeeld - en de irritatie nam toe bij Robur. Wat gesjanter tegen de scheidsrechter, want die doet het nooit goed en dat leverde Arjen Speckmann een gele kaart op.

Na rust werd Tetze Helvrich vervangen door Evan van Sertima en ging Rene Metz op het middenveld spelen en werd Arjen Speckmann als laatste man gestationeerd. Sander Zeilmaker kreeg nog een kans op een doelpunt na een foutje van de keeper maar kon het niet afmaken. Na 55 minuten spelen was de wedstrijd helemaal gespeeld de complete achterhoede van Robur werd op snelheid geklopt en de 4-0 stond op het bord.

Twee minuten later mocht Robur iets terugdoen. Een overtreding op Sander Zeilmaker binnen de zestien. De pengel die volgde werd onberispelijk binnengeschoten door Arjen Speckmann; 4-1. Een kwartier voor einde wedstrijd zowaar de tweede voor Robur; een corner werd binnengekopt door Hilko Mulder (4-2) en dat gaf Robur weer wat moed, maar dat was van korte duur. Wederom werd de achterhoede compleet weggespeeld van Robur en was het 5-2 en toen vond Robur het wel goed. De koppies gingen naar beneden en de motivatie was spoorloos.

Aengwirden daarentegen speelde in een hoog tempo verder en schuwde het duel niet. Zelfs zo erg dat er een speler van Aengwirden met een tweede gele kaart van het veld moest na een overtreding op Arjen Speckmann, die vanwege zijn reactie ook zijn tweede kaart kreeg en er ook af moest van de scheidsrechter.

In de slotminuten wist Aengwirden nog twee keer het net te vinden en de eindstand van 7-2 was wat geflatteerd, maar Robur kan zich nu richten op de nacompetitie waar het moet aantreden tegen Surhuisterveen. Maar zonder de geschorste Arjen Speckmann en de geblesseerde Niels Outhuyse.