Net geen 10 voor Robur

TERSCHELLING - Het was prijsschieten op Terschelling tegen AVV afgelopen zondagmiddag. Vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat Robur een gemakkelijke middag zou krijgen.

In de eerste de beste aanval schoot Bram Wijbenga op de paal en in de zesde minuut trof Douwe Kamsma de keeper op zijn weg naar de eerste treffer. Maar in de elfde minuut dan toch de openingstreffer. Sander Zeilmaker tikte een voorzet vanaf links door Niels Outhuyse binnen. De ban was gebroken. Twee minuten later scoorde Sander weer (0-2). En na een kwartier stond de 0-3 ook al op het scorebord. Niels Outhuyse rondde af na goed voorbereidend werk van Sander.
In de eerste helft had Robur vaker kunnen scoren, maar de teller bleef tot de rust op drie staan. Wel kreeg Rene Metz een gele kaart, wat waarschijnlijk een schorsing oplevert. AVV had niets in te brengen in de eerste helft; AVV staat niet voor niets stijf onderaan.

Robur begon ongewijzigd aan de tweede helft. Vier minuten later een voorzet op maat van Niels Outhuyse en deze werd zwevend binnengekopt door Hilko Mulder (0-4). En vijf minuten later was het alweer raak: een voorzet vanaf de linkerkant richting tweede paal werd onberispelijk binnengekopt door Andre Alberts (0-5). Douwe Kamsma had de 0-6 op de slof, maar hij schoot net naast.
Trainer Chris Douwsma wisselde Arjen Speckmann voor Tetze Helvrich. Sander Zeilmaker kreeg nog een kans maar zijn vizier stond niet op scherp en hij schoot net naast. Maar in de 67e minuut knikte Sander een voorzet van Marcel Tuurenhout in de touwen de 0-6 stond op het scorebord. AVV stond erbij en keek ernaar.

De keeper van AVV verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door een veldspeler. In de tachtigste minuut scoorde Tetze Helvrich het zevende doelpunt, nadat de keeper van AVV de bal niet goed wegwerkte en Tetze er als de kippen bij was om te scoren. AVV kreeg even later een penalty na een overtreding van Tetze en AVV haalde zo de eretreffer – dankzij de scheidsrechter, want zoveel deed Tetze niet fout.

Twee minuten later werd Sander Zeilmaker binnen de zestien onderuit gehaald en mocht Rene Metz ook zijn doelpuntje maken: 1-8. De laatste minuten waren van een dusdanige kwaliteit dat AVV zelfs de tweede mocht maken, want achterin bij Robur verlangden ze naar het einde van de wedstrijd. Het weer op Terschelling was niet al te best, nat en druilerig. In de laatste minuut zette Tetze Helvrich de eindstand op 2-9 na een heerlijke voorzet van Hans Brandes.

Met nog drie wedstrijden te spelen doet Robur nog volop mee voor het kampioenschap. Door het verlies van Black Boys schuift Robur op naar de tweede plaats op de ranglijst.