Nesta Shipping Zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden B poule

Hendriks v.d. Heide – de Bock Computers 5-2
De competitie loopt naar zijn eind en de beslissingen gaan nu vallen. En de Bock is nog een kanshebber voor de 2e plaats die voor promotie kan zorgen. En het ging in het begin wel aardig gelijk op. Wel nam de Bock de leiding door een treffer van Marco Zeilmaker 0-1. De gelijkmaker kwam snel Patrick v d Veen ronde een mooie aanval af 1-1. HvdH had er zin aan en namen dan ook brutaalweg door Mark de Puyselaar de leiding 2-1. In de 2e helft kwam de Bock nog terug een snoeiharde pegel van Marco Zeilmaker vloog hast deur ut net 2-2. Maar toen was ook meteen het kruid verschoten bij de mannen van de Bock. Eerst kreeg Maurice v d Kooi nog een kans voor open doel, die schoot hij hoog over. Het volgende schot van Maurice vloog er wel in 3-2. Meteen daarna werd Mark de Puyselaar netjes vrij gespeeld en maakte hij 4-2. Jarno Bouwhuis zette Richard v.d. Kooi nog vrij voor de keeper en zo kwam de eindstand op 5-2.

Oosterhof/Holman – Eigentijds ZWF 2-6
OH kon nog tweede worden maar het leek wel alsof ze daar niet zoveel trek in hadden. Eigentijds is m.i. al gedegradeerd maar ze gingen er toch nog een keer even lekker tegenaan. Wesley Schaap kreeg de eerste kans voor Eigentijds maar zijn daverend schot vloog op de paal. De volgende inzet van Eigentijds kwam van Daan Schaaf maar ut herdershonsje schoot op de keeper sien poot, oek mis dus. De paal en de keeper stonden dus aardig in de weg. Zes minuten voor de wissel kwam Eigentijds toch op 1-0 doordat Tim Amels uit een scrimmage scoorde. In de 1e helft maakte S Beuker nog 1-1, maar Daan Schaaf was los en maakte voor de wissel nog twee en zo werd het 3-1. OH kwam nog even terug door GJ de Groot 3-2 verder kwamen ze niet omdat ze meer lulden dan voetbalden. W Schaap (2x) en Daan ‘Rintintin’ Schaaf bepaalden de eindstand op 6-2.

Team Gulf – De Roode Ploeg 2-6
Het begon goed voor DRP met een serie schijnbewegingen speelde Kenneth Dijkstra zich vrij en maakte 0-1. De volgende van Kenneth vloog er via de keeper in 0-2. Een mooie aanval van Gulf belandde op de kruising, de inzet van Nick Elzinga vloog er even later wel in 1-2. In de tweede helft liepen de mannen van DRP weg, Jeffrey de Groot 1-3 en Kenneth Dijkstra 1-4, Jesse uit de rebound 1-5 en Lemmy de Groot 1-6, tegen scoorde nog Quiten Zondervan 2-6.

Wedstrijden C poule

Roel’s Multi Service – Bakkerij Overzet 11-6
Luuk Jellema stond bij RMS op doel en kreeg meteen een poeier van Klaas Kuiken (fred zn) in sien prettig lichaam, de rebound knalde Klaas wel binnen 0-1. De mannen van Overzet leken niet echt lekker te voetballen, Marco Bos maakte dan ook snel 1-1. En ook 2-1 kwam van Bos zijn voet, even leefde Overzet op en scoorde Anthoon Elzinga 2-2. Bouwe v d Veen en Marco Bos tilden de stand in de 1e helft naar 4-2. Klaas Kuiken bracht weer wat spanning terug 4-3 maar de defensie van Overzet was zo lek als een mandje. Hidde Huisman (3x), Rienk Broersma (1x) en Bouwe v.d. Veen (1x) maakten de elf vol voor RMS en Pieter Miedema (1x), Hans Otten (1x) en Klaas Kuiken (1x) scoorden voor Overzet, eindstand 11-6.

SMS Chill Time – Ronald Zwart Auto’s 1-4
Ondanks dat Zwart geen wissels op de bank hadden speelden ze toch een puike wedstrijd. Johan Visbeek kon Zwart al op 0-2 zetten maar de man had waarschijnlijk de luuken nog voor sien ogen want hij miste 2 prachtige kansen. Toch kwamen ze op voorsprong door Lennard Bosgra werd het 0-1. SMS werd in de verdediging gedrukt en kwamen er even niet uit. Coach Outhuyse was oek even de tied vergeten want hij wisselde pas na 10 minuten. Maikel Hartman tikte via de rug van keeper Schaafsma 0-2 in de touwen dat was 6 minuten voor de wissel. Christiaan Feenstra schoot een vrije trap onder de keeper door en dat betekende 1-2. In de tweede helft konden de mannen van SMS niet meer een deuk in een pakje zachte butter skoppe. Uit de counter maakte Maikel Hartman 1-3 en joeg Ronald Zwart, na een lange aanloop achter de vijandelijke bank langs, een vrije trap binnen 1-4.

Cafe ’t Skutsje – SVO Attema 6-1
’t Skutsje had deze avond de ‘avezeerskoenen’ an en ze begonnen met hard schot uit stand van Jelmer Wolda 1-0. Richard IJsbrandy volgde met een vette punter 2-0 en een tikje van Mathijsz Boonstra rondde Richard eveneens goed af 3-0. Even kwam SVOA terug door een goal van Folkert Brouwer 3-1. Jammer was dat scheids N Heeringa niet was komen opdagen maar hij werd kundig vervangen door Sjoerd ten Hoeve. Jelmer Wolda ging door met scoren hij maakte 4-1, Menno Engwerda 5-1 en Jelmer Wolda tilde de eindstand naar 6-1.