Nesta Shipping Zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule
Kantine Waddenhal – Friesland Direct 11-3
Een toppertje in de A poule FD moest winnen om bij te blijven en de Kantine zou bij winst uit kunnen lopen. Beide teams zochten de aanval maar de Kantine nam de leiding door een onverwachte uithaal van Barry Hamstra 1-0. Het doel van FD kwam nu onder vuur te staan maar daar pakte Johannes Visser toch veel ballen. Bij het schot van Ralf van Hurck kwam hij net te laat overeind 2-0. En vrije trap van Eric Hoekstra met een bananencurve leek er in te vliegen, helaas voor Eric stak v Riet een arm uit een keerde de bal. Een tikje van Jorik Erents op Stefan Adema deed het FD net weer bollen 3-0. En een slim doelpuntje van Jorik nog in de 1e helft betekende 4-0. In de 2e helft kwakte Klaas Bouma meteen een bal voor de voeten van zijn tegenstander Jorik Erents en die zei, hartelijk dank Kwak en hoppa het was 5-0. FD zakte helemaal weg en kwamen er niet meer aan te pas. Jorik Erents maakte nog 2 goals en absolute topscorer was Barry Hamstra met 5 goals tegen scoorden nog Eric Hoekstra, Peter v d Veer en het laatste doelpunt van Klaas Bouma zat zoveul frustratie in dat ut hele zootsje hast deur de muur kwakte, eindstand 11-3 en das wel wat veul.

De Bock Computers – de Kombuis 4-3
Een strijd in de onderste regionen met de Bock dat nog geen punt had. En beide ploegen gingen er plat voor, ze vochten als leeuwen en schoten uit alle hoeken en standen op doel. Na 8 minuten vloog een schot van Stephan Klees door de benen van keeper de Lange 0-1. En het was een wonder want aan de andere kant gebeurde het zelfde bij een schot van Tjerk Helfferich 1-1. In de 2e helft vloog Wesley Schaap er alleen door en verschalkte de keeper 2-1. De strijd werd wat feller en er gebeurde wel het een en ander in het veld. Bouke Zuiderhof deed er twee keer over maar joeg toch de gelijkmaker in de touwen 2-2. Onmiddellijk daar overheen roste Marco Zeilmaker de 3-2 weer in het netje. De Kombuis ging zwaar in de aanval maar keeper de Lange was een obstakel. Totdat Etienne Oosterom een mooie aanval meteen afrondde 3-3. In de laatste minuut schoot Marco Zeilmaker tegen de keeper kreeg de bal terug en besliste de wedstrijd 4-3. Het was een stevige, spannende strijd met een goed fluitende Age Tichelaar.

Scan Wandbekleding/Damstra autorijschool – v d Pol Autoverhuur 6-2
De uitblinker van deze avond werd Frank ten Hoeve hij was het ook die de score al snel opende voor Scan 1-0.Twee minuten later had Jogchem Watsing de 2-0 er al in gewipt. De v d Pol mannen waren niet vooruit te branden ze liepen ur bij of hadden se lood in e skoenen. En Scan ging gewoon door Erwin de Boer 3-0 en Frank ten Hoeve 4-0 en 5-0. Van der Pol speulde voor Sunterklaas ze gaven de goals gewoon weg. Frank ten Hoeve maakte nog 6-0 pas toen deed v d Pol wat terug Gideon Vellinga en Coen Eeltink bepaalden de eindstand op 6-2.

Wedstrijden C-poule
SVO Attema – Bakkerij Overzet 5-8
Sponsor Attema stond zelf op doel en ja dan kan je wel wat doelpunten verwachten. Eerst was het duidelijk even aftasten alhoewel je wel kon zien dat Anthoon Elsinga er wel zin aan had, hij ramde een op de paal. Maar na 5 minuten vloog de vette punter van Hans Ottens er wel in, Overzet had de leiding 0-1. Ja en toen was er meteen de eerste fout van keeper Attema hij speulde Anthoon Elsinga in sien voeten en die zei, hartelijk dank seun 0-2. Het talent bij Overzet, Peter Jaspers mocht een vrije trap nimme en ut was een geluk dat de Stienen man um bukte anders had ie een hassusskudding had. Attema was veel in de aanval maar het afronden was hopeloos, dat van Anthoon niet want die maakte oek nog 3-0. SVOA kwam toch wat terug Fabian Donderwinkel en Jan v d Veen verkleinden de achterstand naar 2-3. Maar Overzet liep weer weg Hans Ottens 2x en Anthoon Elsinga 2x tilden de stand naar 2-7. Voor SVOA scoorden nog Donderwinkel, Nigel Breidenbach en Johan de Jong voor deed dat natuurlijk the man of the match Anthoon Elsinga eindstand 5-8.

De Weinstube – ZWF Poelstra 10-2
De Weinstube drukte meteen ZWFP in de defensie, ze waren wat van plan. En ze hadden de mazzel dat Keimpe Pols in topvorm stak hij maakte 1-0 en zou later nog 4x scoren. Hidde Huisman en wederom Keimpe zetten de Stube op 3-0. Klaas Boonstra deed wat terug 3-1 maar de Stube was gewoon te sterk voor ZWFP. Het werd uiteindelijk 10-2 voor de Stube door goals van Keimpe Pols (3x), Hidde Huisman (1x),Siebe Lutgendorff (2x) en Jilke Akema (1x), voor ZWFP scoorde nog Sven Warmerdam.