Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden poule A

Autoverhuur v.d. Pol – Kantine Waddenhal 2-3
Bij winst kon de Kantine kampioen worden en dat is met nog twee wedstrijden te gaan wel vroeg. Maar Van der Pol weigerde zich zo maar over te geven en ze gaven goed partij. De Kantine begon met een pegel van Klaas Kuiken (broer Hein) maar via de keeper ging de bal op de paal. Aan de andere kant joeg Coen Eelting de bal eveneens op de paal. Iets later was het wel raak en tikte Coen de bal tussen de palen, 1-0. De vreugde was van korte duur want de wrotter Sjouke Bootsma trok de stand weer gelijk, 1-1. Het spelde golfde op en neer en het was aan de keepers de danken dat de stand bij de wissel nog 1-1 was. In de tweede helft was de kleine maar aalgladde Klaas Kuiken weer iedereen te snel af 1-2. Een tikje van Ralf (slurp) van Hurck op Sjouke Bootie rondde de laatste strak af met een schuiver inde hoek 1-3. Beide keepers bleven sterk keepen en het werd spannend toen Coen v.d. Veen er 2-3 van maakte. Daar bleef het echter bij in deze leuke en sportieve wedstrijd, de Kantine dus kampioen ,proficiat.

De Kombuis – Friesland Direct 9-4
Dit was eigenlijk een strijd om op de tweede plaats te komen, en het werd een doelpuntrijke partij. Het begon wat rustig met wat gebal op het middenveld en enkele schoten op de keeper. Maar na zo’n zes minuten passeerde Bouke Zuiderhof zeer kundig keeper Visser en lepelde de bal in het doel 1-0 voor de Kombuis. Meteen daarna vergrote Steffan Amels de stand naar 2-0, en Steffan zou uitgroeien tot de man of the match. Ook 3-0 kwam van de voet van Steffan Amels. Toen ontwaakten ze een beetje bij FD en kon Albert Nieuwenburg de bal op ut brede bust van Niels Vlottes deponeren en die drukte met sien behaarde billug de bal in ut doel, 3-1. Nog net voor de wissel scoorde Steffan Adema 4-1 en dat betekende een hattrick. En het gebeurd niet vaak maar ook in de tweede helft zou Steffan Amels een hattrick scoren. Voeg daar de treffers van Niels Idsardi bij en Stephan Klees en dan kom je op 9. Tegen scoorden Albert Nieuwenburg, Drewes Janssen en Klaas Bouma eindstand 9-4 en dat was toch niet al te best voor FD.

NR 1 Hypotheek – Yildiz Boys 4-7
Een strijd om een degradatie plaats, een van beide ploegen zal ook moeten degraderen. Visser ATR is al gedegradeerd dus was deze strijd voor de heren belangrijk. En de Boys begonnen goed, een onverwacht schot van Erdo Yildiz vloog hard achter doelman van Riet 0-1. NR 1 kreeg ook enkele mooie kansen maar o lieve mesen se hadden de hasses ur niet bij en misten nog al us een paar. NR 1 was ook wat verzwakt omdat er enkele spelers naar die prachtige club uit Rotterdam, Feijenoord dus, waren gaan kijken. Toch wist Daniel Rehakbouw nog de gelijkmaker binnen te schieten, 1-1. De Boys waren beter en liepen uit naar 1-3 door Ilhan en Erdo Yildiz. Bas Koster zorgde nog voor een beetje spanning door 2-3 te maken maar dichterbij kwamen ze niet, ook dank zij het goede keeperswerk van Johan Visser. Marchelinho maakte er 2, en dat deed Erdo Yildiz ook, voor NR 1 maakten Daniel Rekakbouw en Bas Koster ieder nog een; eindstand 4-7.

Nesta Shipping – Scan Wandbekleding/Rijschool Damstra 7-8
Scan staat bovenaan en Nesta wil niet degraderen dus werd het een spannende strijd met veel goals. En wat wel leuk was dat we het talent Eelco van der Schaaf weer eens in actie zagen met sien atletische billug. Een vliegende actie van Tjeu Visser deed de bal bij Emiel Postmus belandden en die zette Nesta op 1-0. Er waren kansen zat voor Scan maar de jeugdige keeper Peter Schadenberg was een sta in de weg. Het werd 2-0 omdat Emiel dit keer de bal wat vreemd op sien hakke kreeg en het leer er toch in rolde. Scan leek klop te krijgen omdat het ook nog eens 3-0 werd door een puntertje van Adriaan Aalders. Maar ja toen hadden die ouwe jongens van Nesta ut eind in e bek en kwam Scan terug. Erwin de Boer tikte 3-1 binnen en hoppa hij maakte ook nog 3-2, maar de koek was nog niet op Arjen de Glee 3-3 en Frank ten Hoeve 3-4. Direkt in de tweede helft maakte good old Johan Janssen 4-4 maar een fraai hakje van Frank ten Hoeve betekende weer voorsprong voor Scan 4-5. En zo ging de strijd wat door Erwin de Boer 4-6, Jogchem Wolsing 4-7 en 4-8 en toen kwam de einsprint van Nesta. Eelco v.d. Schaaf 5-8, Sjoerd ten Hoeve 6-8 en Johan Janssen 7-8 maar, helaas voor hen verder kwamen ze niet.

Team Gulf – De Bock Computers 0-3
Dit was een strijd die nog belangrijk was voor een promotieplaats. En na vier minuten wist Pieter Beuker DBC al de leiding te bezorgen, 0-1. En nadat Arno Rotteveel de voorsprong vergroot had naar 0-2 zakte de strijd wat weg en ging het tempo ineens een stuk lager. Al zwoegend wist Arno Rotteveel in de eerste helft nog wel 0-3 te maken maar in de tweede helft gebeurde er weinig meer. Ja er waren nog wat schoten op elkaars doel maar dat waren meer losse flodders. Het werd allemaal wat rommelig en er werden veel fouten gemaakt zodat het bij de stand 0-3 bleef.