Sport

Loopclinic bij Sportcentrum Integra

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Gezondheidscentrum Integra heeft sinds 2008 een loopgroep voor zowel de startende, gevorderde als wedstrijdloper die het gehele jaar doorgaat. Marjon Douma oprichtster van de loopgroep zag destijds lopers in en rondom Harlingen lopen die ze graag verder wilde helpen om hun techniek te verbeteren. Ook zag ze veel lopers alleen lopen. Vanuit haar atletiekverleden wist ze dat samen lopen van grote meerwaarde kon zijn, zo was de loopgroep geboren. Naast techniek, snelheid verbeteren, blessures voorkomen staat plezier en verbinding bovenaan.

Op woensdag 24 april wordt er vanuit Gezondheidscentrum Integra een loopclinic georganiseerd. Marjon Douma zal samen met haar trainers Bart Boogaard en Sanne van der Schaar het praktische deel verzorgen. De mensen die zich aanmelden via de site www.sportpas.nl/harlingen worden de avond ter plaatse op loopniveau ingedeeld. Ook voor starters is er de gelegenheid die avond direct deel te nemen. De loopclinic gaat ook in op techniek. Er worden video-opnames van wie dat wil. Later op de avond worden enkele van deze beelden getoond met feedback over iemands looptechniek en verbeterpunten.

Jan Waling Huisman zal na de praktische clinic ingaan op het nut van diverse inspanningstesten. Testen worden binnen het centrum zowel uitgevoerd op de Cyclus 2, een testapparaat dat ook voor Olympische sporters wordt gebruikt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eigen fiets. Voor de lopers worden de testen uitgevoerd op de loopband. Marjon zal samen met Jan Waling daarna nog kort ingaan op de belangrijkste ins en outs om je loopsnelheid te verbeteren. Jan Waling Huisman is sinds 12 jaar huisarts in Harlingen. Daarnaast is hij kaderarts houdings- en bewegingsapparaat en sportgeneeskundige. Sinds 1 december 2012 is hij ploegarts bij wielerploeg Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team.

Vanaf 21.30 is er gelegenheid voor vragen over blessures, training en de onderwerpen die avond ter sprake zijn gekomen. Marjon Douma is sinds 1995 fysiotherapeut en heeft in diverse werkvelden zowel in binnen- en buitenland veelvuldig met sporters gewerkt. Geef je op via www.sportpas.nl/harlingen Het maximaal aantal deelnemers is 45.

|Doorsturen

BuienradarAgenda