Knap werk dreamteam E8

LEEUWARDEN - Het E-8 meisjesteam E8 van de HMHC stond zaterdagmorgen met een prachtige lentezon om 9.00 uur?opgesteld. De tegenstander was Leeuwarden; altijd lastig! Maar met 2-1 winst ging het ?blonde dreamteam? tevreden naar huis.

Een aantal weken geleden ging Leeuwarden met de winstpunten naar huis. Na een zeer sportieve wedstrijd liet het E8 hockeyteam zien dat zij dat ook kunnen. Vanaf het begin van de wedstrijd stonden de meiden al op scherp en ze wisten binnen vijf minuten te scoren. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd. De kansen van Leeuwarden werden goed benut en Leeuwarden scoorde voor de rust.

Na de rust en een stevige peptalk van Kyra en Berber werd er weer mooi en goed gehockeyd. Met een mooie voorzet van de voorhoede en een briljante actie die volgde, werd het 1-1. Het aanvallende blok had zich scherp opgesteld en het verdedigende blok stond ook zijn mannetje. Het juiste teamwork werd beloond en het werd 2-1. Met een tevreden gevoel gingen de dames het veld af. Blanca de keepster maakte het feest compleet en trakteerde de meiden, omdat ze zondag jarig was.
In mei wordt de competitie van E8 hervat en ze spelen nog twee keer een thuiswedstrijd.