Klinkende overwinning voor Runner-up Zeerobben

HARLINGEN - De stormachtige wind speelde wel een rol in de wedstrijd, maar je zou de thuisclub te kort doen door dat natuurelement als reden voor de winst te bestempelen. Zeerobben was op alle fronten de betere deze middag. Na een 2 ? 0 voorsprong in de rust, Patrick Amels en Frank ten Hoeve, ?met wind mee?, lieten de gastheren geen twijfel bestaan over de krachtsverhouding. Reeds in de 50e minuut zette Dylan Drent de onoverbrugbare 3 ? 0 op het scorebord en ook Dani?l Kleiterp pikte nog zijn doelpuntje mee.

Met een windkracht 8 in de rug zette Zeerobben Kollum meteen onder druk. Van 30 meter schoot Daniël Kleiterp net over. Na een vloeiende combinatie tussen Patrick Amels en David van der Pol belandde de bal bij Frank ten Hoeve, op zijn inzet wist keeper Vonk nog redding te brengen. Maar weinig minuten later wist Patrick wel het net te vinden. Nadat Gideon Vellinga in stelling werd gebracht door ten Hoeve, maakte Patrick Amels uit de rebound de 1 – 0. Zee-robben wist goed om te gaan met de krachtige wind. Na goed voorbereidend werk Van David van der Pol schoot Dani-el Kleiterp rakelings over. Rekening houdend met het windvoordeel, besloot Frank ten Hoeve het te proberen van 30 meter. Zijn strakke schuiver verdween onhoudbaar voor Johan Vonk in de rechter benedenhoek,  2 – 0 in de 23e mi-nuut.

Hierna probeerde Kollum het wel maar ze konden geen vuist maken tegen het foutloos opererende verdedigingsblok o.l.v. de teruggekeerde gelegenheidsaanvoerder Jordy Torenbeek. Zeerobben kreeg nog wel een aantal mogelijkheden. Weer was het Patrick Amels, die de aanval opzette met Daniël. Patrick schoot, te gehaast, in het zijnet. Een lange doorgeschoten bal werd door David wel goed onder controle gebracht, helaas was het vervolg niet doeltreffend.
Je zou na rust een furieus aanvallend Kollum verwachten, maar Zeerobben liet het niet zover komen.

Met een goed verzorgde opbouw van achter uit, bleef de aanval van de thuisclub het gevaarlijkst. Na 5 minuten in de tweede helft maakte Dylan Drent aan de Kollumer illusie op een beter resultaat een einde. David werd in het straf-schopgebied goed aangespeeld en probeerde keeper Vonk te passeren, de afgeslagen bal werd door Dylan onberispe-lijk hard en laag ingeschoten 3 – 0. Luttele minuten later brak de voor Mitchel Laros ingevallen Dylan Drent over rechts door. Zijn voorzet kreeg net iets te veel snelheid, zodat Daniël de bal niet onder controle kon krijgen. De man-nen van Inne Schotanus bleven baas op het veld en met technisch vaardig spel kregen ze nog mogelijkheden. Daniël Kleiterp net naast op aangeven van David.

Patrick Amels had zijn goede spel kunnen bekronen met een tweede  doelpunt, maar de doelman van Kollum kon nog net de vingertoppen tegen de met gevoel geplaatste boogbal krijgen. Een kwartier voor het einde maakte Daniël Klei-terp na goed aangeven van Gideon Vellinga, weer helemaal terug van weggeweest, de verdiende 4 – 0. Het gevaar van Kollum kwam deze wedstrijd niet van de anders flink scorende aanval, topschutter Joop Pijnacker kwam mede dankzij de sterk spelende Etienne Oosterom in het stuk niet voor. Middenvelder Gerard van Zonneveld zag een afstandsschot net naast gaan en in de slotminuut kogelde aanvoerder en laatste man Wierd de Vries van dichtbij nog over. De wed-strijd was echter allang gespeeld en de goed leidende scheidsrechter Gerbers  maakte een einde aan deze sportieve tweekamp.

Zeerobben straalde vanaf minuut één de overtuiging uit voor de overwinning te gaan. Ze waren feller in de duels en defensief stond het als een huis, dat tegen een storm bestand is. De routiniers Gideon Vellinga en Etienne Oosterom zorgden voor de rust en het nodige vertrouwen. Zij lieten de rest van het team daardoor beter voetballen. Wat latent aanwezig is in de selectie werd nu ook in een wedstrijd om de punten te gelde gemaakt met een ruime score. Zeerob-ben doet goede zaken met deze dik verdiende drie punten.

Het elftal van Zeerobben bestond deze middag uit : Arjen Veenstra, Reinier van der Stap, Etienne Oosterom, Jordy Torenbeek, Pim Bleichrodt, Gideon Vellinga, Patrick Amels ( 80’min. Justin Rienks ), Mitchel Laros ( 45’min. Dylan Drent ), David van der Pol, Frank ten Hoeve, Daniël Kleiterp ( 77’min. Willem Faasse)