Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Daar waar veel seniorenteams bijna klaar zijn met de competitie, spelen de meeste jeugdteams nog drie speelronden. De spanning stijgt?

Zeerobben A1 komt ook volgend seizoen uit in de landelijke Vierde Divisie. Het verloor dan weliswaar de laatste competitiewedstrijd met 3-2 in en tegen Hoogezand, maar wist ondanks het verlies de nacompetitie te ontlopen. Er was ook verlies voor Zeerobben A2 in de thuiswedstrijd Broekster Walden A2. Op het Oostersportpark werd het 1-3 voor de gasten. Het was voor A2 het eerste verlies sinds afgelopen november.

Voor B1 zit de competitie erop. Uit 22 wedstrijden werden 24 punten behaald. De laatste wedstrijd tegen LSC B1 ging met 7-3 verloren maar ook komend seizoen komt B1 weer in de 4e divisie uit. Zeerobben B2 en B3 kwamen afgelopen zaterdag niet in actie. MB1 kwam wel in actie. Het had de handen vol aan SJO Bergum BCV Combinatie maar won wel met 2-1. De dames nemen de koppositie weer over van SJO De Held in de hoofdklasse.
 
Bij de C’s zorgde C1 voor een stunt door een punt af te snoepen van koploper Be Quick 1887 C1. C1 leek af te stevenen op de volle winst, maar ver in blessuretijd wisten de Groningers alsnog langszij te komen.  Zeerobben C2 keerde met drie punten terug op de Robbenplaats na een lekkere 3-6 zege bij Warga C1. Zij doen het keurig in de middenmoot. Zeerobben C3 beleeft een moeilijk seizoen. Dit keer kreeg de hekkensluiter geen poot aan de grond tegen TOP ’63 C1 en verloor met dubbele cijfers.
D1 had een vrije zaterdag en D2 kwam uit tegen Mulierd D1 en speelde gelijk met 1-1. D3, D4 en MD1 hadden ook een vrije zaterdag.
 
Zeerobben E2 had helemaal niets in te brengen tegen koploper en titelkandidaat Sparta ’59 E1 en verloor met ruime cijfers. De tweede plek lijkt voor hen het hoogst haalbare, maar zij hebben in SJO Robur Harlingen E2 een geduchte concurrent voor die tweede plaats. Zeerobben E3 speelde uit tegen Stiens E4 een spannende wedstrijd maar verloor uiteindelijk wel met 3-2. De derby tussen Zeerobben E4 en koploper Franeker E5 werd in het voordeel beslist van de geelhemden uit Franeker. Zij wonnen met 3-5. Zeerobben lijkt het te moeten doen met een tweede plaats in de competitie waar Franeker er met kop en schouders bovenuit steekt.  Zeerobben E5 pakte drie punten tegen Hardegarijp E3. En hoe! Het werd maar liefst 8-1. Kampioen worden zit er dit voorjaar niet in, maar zij hebben het vizier nog steeds gericht op de tweede plaats achter het ongenaakbare St. Annaparochie E5 dat na zes wedstrijden nog ongeslagen is. Ook was er winst voor de meisjes van ME1. Zij boekten een fraaie zege op Blauw Wit ’34 ME3 uit Leeuwarden.

Bij de F-pupillen kwamen wel alle teams in actie. F1 behaalde haar eerste punt in deze competitie door met 1-1 gelijk te spleen tegen Bolsward F1. F2 speelde een mooi pot tegen SJO Robur/Harlingen. Het werd 4-4. F3 kwam bij Frisia niet tot winst. Even hing de gelijkmaker in de lucht maar het werd uiteindelijk 6-3 voor Frisia F7.
F4 had geen schijn van kans tegen Trynwâlden F2. Dat zag je ook terug in de uitslag. F5 deed uitstekende zaken door met 7-1 van Ouwe Syl F2 te winnen. En omdat koploper St. Anna F4 verloor staat F5 weer keurig bovenaan! F6 ging in Leeuwarden tegen MKV F4 met 9-3 onderuit.

Waddenrobkes hervatten landencompetitie
Na twee weken vakantie, hebben de Waddenrobkes van Zeerobben afgelopen woensdagmiddag de landencompetitie hervat. Het was deze speelronde de eerste keer dat echt alle Waddenrobkes aanwezig waren. Geen afmeldingen betekende maar liefst 51 Waddenrobkes, verdeeld over 12 landenteams op 6 speelvelden.
?Speelronde 7 kende weinig echte verrassingen. De stand blijft na 18 gespeelde wedstrijden in ieder geval bijna hetzelfde. De meest opvallende wedstrijd was toch wel Italië tegen Brazilië. De wedstrijd eindigde in 3-3. Debutant Daniël Postmus scoorde alle drie doelpunten voor Italië. Complimenten voor één van de jongste Waddenrobkes.

Een andere opvallende wedstrijd was de topper Zweden tegen België. De wedstrijd ging gelijk op tot één van de spelers van Zweden met zeer hoge nood naar de wc moest. Juist in de minuut dat België met een man minder speelde, scoorde Zweden de belangrijke winnende goal. Gelukkig konden de Waddenrobkes ook speelster van Spanje Isabella Markenstein weer op het veld begroeten. Na een vervelende enkelbreuk maakte zij weer haar rentree op de velden. Wat opvalt is dat alle teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Iedereen kan eigenlijk van iedereen winnen. De vorm van de dag is hierin bepalend. De top 4 op de ranglijst blijft hetzelfde. Ierland is momenteel de lijstaanvoerder, op de voet gevolgd door Zweden. Denemarken en België blijven op plek 3 en 4 blijven nog steeds kanshebber op het kampioenschap. De middenmoot bestaat uit Nederland, Engeland en Uruguay. Onderin strijden Italië, Argentinië, Spanje, Brazilië en Kroatië wekelijks om één of meerdere stap(pen) omhoog te maken.

De stand na 7 speelrondes
1. Ierland 21 47
2. Zweden 21 46
3. Denemarken 21 42
4. België 21 41
5. Nederland 21 32
6. Engeland 21 31
7. Uruguay 21 27
8. Italië 21 19
9. Argentinie 21 19
10. Spanje 21 18
11. Brazilië 21 16
12. Kroatië 21 12

Goed nieuws is dat de Waddenrobkes maar liefst 4 spelers mogen afvaardigen tijdens de clubkampioenschappen Penaltyschieten op de familiedag van Zeerobben begin juni. De winnaar van de najaarscompetitie, Marit de Jong, is in ieder geval de eerste afgevaardigde. Daarnaast zijn er nog drie plekken te verdienen. Het wordt iedere week spannender. Op dit moment voeren Jesper Burkels, Renzo Poortman en Brooklyn van der Veen de lijst aan. Zij scoorden allen 13 van de 14 genomen penalties. Ze worden gevolgd door Nick de Wit en Lenn Schippers met een score van 12 van de 14 genomen penalty’s.

Het Team van de Week
Deze week maar liefst twee teams van de week, namelijk de twee teams van de meest attractieve wedstrijd van deze speelronde: Team Italië en Team Brazilië.
Team Italië wordt geleid door Jeroen Pol. Jeroen is bloedfanatiek en erg enthousiast richting zijn spelers. Bijna dagelijks traint hij met zijn zoon Stan Hollander op het veld achter zijn huis. Dit werpt zijn vruchten af want Stan gaat iedere week beter voetballen. Stan maakt het als felle verdediger iedere aanvaller van de tegenpartij moeilijk. Lester Sipma is als leider van het team de strateeg op het middenveld. Joost Klarenbeek is de kleine technicus van Italië. Joost is gek op voetbal en mocht afgelopen weekend zelfs meelopen in de line up bij Ajax-NEC. Mike Hoekstra is de laatste man van Italië. Hij zorgt van achteruit voor de lange bal naar de spitsen van Italië. Debutant Daniël Postmus is een echte dribbelaar met een neusje voor de goal.

De bondscoach van Team Brazilië is Eddy Brouwer. Eddy zorgt als een echte leider voor een goede sfeer in het team. Zijn zoon Lucas Brouwer is de altijd hardwerkende spits van Team Brazilië. Kort achter Lucas speelt technicus Winsten Kamsma. Winsten is één van de echte talentjes van onze Waddenrobkes. Achterin zorgen Stefan Steenbeek en Lenn Schippers voor een goede passing naar voren. Stefan schiet met zijn sterke linkerbeen de bal van de ene kant naar de andere kant van het veld. Lenn Schippers doet hetzelfde met zijn rechterbeen, maar neemt het liefst penalty’s na de wedstrijden. Dit doet hij erg goed, want Lenn staat momenteel op de 5e plaats in de strijd om de Penaltybokaal bij de Waddenrobkes.
Zaterdag 10 mei aaanstaande spelen de Waddenrobkes alweer competitie. Vanaf 9.00 uur starten de jongste talentjes met de 8e speelronde. Met nog drie speelrondes te gaan wordt het iedere week spannender. Kom dat zien!

De competitie nadert haar ontknoping. Zaterdag ongetwijfeld weer 12 spannende jeugdwedstrijden op het Oostersportpark. En dan hebben we het nog niet eens over de Waddenrobkes die hun 8e speelronde spelen. Vanaf 9.00 uur topdrukte dus op het Oosetrsportpark.

|Doorsturen

BuienradarAgenda