Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - We hebben er misschien nog geen erg in. Het voorjaar is immers nog maar net begonnen en de voorjaarscompetitie is nog maar net los voor veel teams. Toch zijn de ploegen die in de klassen uitkomen en veel doorgespeeld hebben de laatste weken, al bijna klaar met hun competitie. Sommige teams moeten nog maar 3 of 4 wedstrijden spleen en dan zit de competitie 2013-2014 er alweer op voor hen. Anderen hebben nog een lange weg te gaan.

Na de broodnodige winst van vorige week was er tegen HZVV in Hoogeveen nu weer verlies voor A1. De negende stek waarop A1 is blijven steken is een magere voorsprong op de degradatiekandidaten en ver verwijderd van de veilige middenmoot. Komend weekend wacht voor in Leek hen opnieuw een finale. Tegenstander is VEV ’67 A1 dat drie posities hoger is terug te vinden op de ranglijst. En het in 2014 zo succesvolle Zeerobben A2 kwam niet in actie. Zij waren vrij van competitieverplichtingen. Zaterdag ontvangen zij Ropta Boys A1 op het Oostersportpark.

Zeerobben B1 kwam met een keurige 2-3 overwinning terug uit Haren. Tegen Gorecht B1 speelde B1 zich veilig voor de 4e divisie. Het heeft nu al 23 punten bij elkaar gespeeld en is daarmee veilig en mag ook komend seizoen weer uitkomen in de 4e divisie. B2 verslikte zich in Beetgum B1. De ploeg uit Beetgum staat onderaan maar toch was er geen doorkomen aan voor B2 waardoor het 0-0 bleef. De meisjes van MB1 beleefden een primeur. Na bijna twee jaar werd er weer eens een wedstrijd verloren. Tegen de Held MB2 werd er in Hoogkerk met 4-1 verloren. Het moest een keer gebeuren maar het blijft zuur zo vonden de meiden het. Morgen staat de belangrijke halve finale bekerwedstrijd tegen Drachten op het programma.

Zeerobben C1 kreeg in eigen huis geen poot aan de grond tegen Drachtster Boys C1 en ging met 1-5 onderuit. Ook voor C2 was er verlies. In Bergum werd tegen de nummer twee met 3-0 verloren. Ondanks het verlies zijn zij terug te vinden op een keurige zevende stek. Wellicht herstellen ze zich komend weekend tegen Heerenveense Boys. Zeerobben C3 deed het uitstekend tegen RES C2. De gasten uit Bolsward werden met 5-0 aan de broek weer naar huis gestuurd. En de meisjes van MC1? Zij waren niet opgewassen tegen SDS MC2 en verloren met 6-0.

D1 blijft het goed doen. Dit keer een keurige 4-2 overwinning op Frisia D2. D1 staat nu derde en zag de nummer 2 Heerenveense Boys verliezen. Ze kruipen dichterbij!! D3 speelde thuis tegen St. Jacob D1 en tegen dit fysiek sterke team werd er met 2-4 verloren. D4 behaalde een keurige en spectaculaire 1-2 overwinning in Stiens op Stiens D3. En ook winst voor de meisjes van MD1. Tegen Frisia werd er met 1-0 gewonnen maar ook dat levert drie punten op.

Bij de zeventallen deelden Zeerobben E1 en koploper Lw. Zwaluwen E3 in Leeuwarden de punten. Zij komen uit in een competitie waar nog van alles mogelijk is. E2 liet op het Oostersportpark zien dat het nipte verlies van vorige week tegen Hardegarijp een uitglijder was en herstelden zich goed met een 5-1 zege tegen Nicator E2. Ze delen de koppositie met het Deinumer Sparta dat één wedstrijd minder heeft gespeeld. Zeerobben E3 ging tegen LW. Zwaluwen E5 onderuit. De Leeuwarders bleken met 2-5 net een maatje te groot. Ook E4 bleek verrassend genoeg niet opgewassen tegen de lager geplaatste opponent CVO E1. Ongetwijfeld heeft de ervaring de doorslag gegeven. Komend weekend mogen ze het opnieuw proberen tegen hekkensluiter Blauw Wit ’34 E10. En de meisjes van ME1 waren de hele voorjaarscompetitie nog ongeslagen, maar verslikten zich afgelopen zaterdag tegen Tzum ME1. Op het Oostersportpark werd het 0-1 voor de meisjes uit Tzum.

Bij de F-pupillen was er een 6-3 nederlaag voor F2 in de wedstrijd tegen Frisia F2. Jammer was het ook dat F3 maar met 6 spelers afreisde naar Nicator anders had er misschien wel meer in gezeten dan de 6-5 nederlaag. Maar wat een partij was het weer. En wat te denken van F4 die met 4-6 wonnen van Frisia F4. Aan doelpunten geen gebrek. En ook F5 weet van geen ophouden. Dit keer een 8-1 overwinning op SJO Robur/Harlingen F4. Verlies was er voor F6 in de wedstrijd tegen Stiens F3. Het werd 8-0.


Gevecht om koppositie bij Waddenrobkes
Het werd weer een prachtige voetbalochtend bij de Waddenrobkes. De strijd om de eerste plaats wordt iedere week spannender. De ploegen die hier met name voor strijden na vijf speelrondes zijn Ierland, Zweden, België en Denemarken. Deze speelronde speelden de volledige top 3 tegen elkaar en dat werd een mooie strijd. ?Team Ierland stapte als morele winnaar van het veld. Zij wonnen de topper van Zweden en speelde gelijk tegen België. Hiermee staan ze nu samen met Zweden bovenaan. Zweden heeft alleen een beter doelsaldo. De Belgen zijn moeilijk te verslaan, maar scoren de laatste weken moeilijk. Team Denemarken won als enige ploeg alle drie wedstrijden en deed hele goede zaken door de koplopers op één punt te naderen en gelijk te komen met België.
 
Ook onderin wordt het iedere week spannender. Kroatië heeft een goede ploeg, maar wist helaas geen punten te pakken. Italië pakte met een overwinning op Argentinië 3 hele belangrijke punten. ?Ook in de middenmoot wordt er hard gewerkt door de teams. Met name Nederland en Engeland deden afgelopen zaterdag hele goede zaken door beide met 6 punten van het veld te lopen. Nederland won met maar liefst 6-0 van Spanje.
 
Uruguay en Brazilië pakken wekelijks hun punten. Dit keer wonnen ze beide ook weer een wedstrijd. Spanje speelt erg wisselvallig. De ene week top, de andere week iets minder. Deze zaterdag pakten de Spanjaarden helaas geen punten.
De stand na vijf speelrondes is als volgt: 1) Zweden 15 31; 2) Ierland 15 31; 3) België 15 30; 4) Denemarken 15 30; 5) Nederland 15 24; 6) Engeland 15 24; 7) Uruguay 15 21; 8) Argentinië 15 14; 9) Brazilië 15 14; 10) Spanje 15 12; 11) Italië 15 12; 12) Kroatië 15 7.
 
Ook de strijd van de ‘Penaltykiller van de Waddenrobkes’ wordt iedere week spannender. Na afgelopen zaterdag behoudt alleen Jesper Burkels de 100 procent-score! Jesper scoorde tot nu toe 10 van de 10 penalty’s. Jesper voelt de hete adem in zijn nek van o.a. Bas Siemonsma, Lenn Schippers, Boyd Teuben, Renzo Poortman en Brooklyn van der Veen. Zij scoorden allen 9 van de 10 genomen penalty’s.
 
Het Team van de Week
Het Team van de Week is deze week Team Kroatië. Hoewel de Kroaten onderaan de ranglijst staan, blijft het plezier en enthousiasme van deze ploeg groot. Dit verdient een groot compliment! De bondscoach van Kroatië is Edwin Zijlstra. Edwin is al enige tijd een vast gezicht bij de Waddenrobkes, zowel als trainers en als bondscoach. Edwin doet het hartstikke goed met de jongste talenten.
Achterin spelen de Kroaten met Marc Zijlstra en Eise Kuperus. Marc speelt zijn eerste seizoen bij de Waddenrobkes en ontwikkelt zich erg goed. Eise Kuperus is dé drijvende kracht van de Kroaten, een harde werker die ook aanvallend een rol speelt. Op het middenveld staat Raimon Postma. Raimon probeert het spel goed te verdelen met zijn subtiele steekballetjes. Bas Siemonsma is de enige echte spits van Kroatië. Bas is een technische speller die de bal erg goed bij zich kan houden. Daarnaast is Bas iemand die erg goed penalty’s kan nemen.

Morgen ongetwijfeld weer een prachtige dag op het Oostersportpark. Wie van jeugdvoetbal houdt weet waar hij zijn moet. Of het nu gaat om D1, F2, C1, F3 of A2, het maakt allemaal niet uit. Er is voor een ieder wat zullen we maar zeggen. Maar kom wel op tijd want vanaf 9.00 uur is de eerste aftrap maar vanaf 8.00 uur staat de koffie al klaar in de Robbenplaat.

|Doorsturen

BuienradarAgenda