Sport

Jeugdjournaal Zeerobben


HARLINGEN - Langzaam maar zeker komt het competitievoetbal weer op gang op het Oostersport-park. Afgelopen zaterdag kwamen A1 en B1 al in actie. Morgen melden zich ook nog eens MB1 en A2 op het Oostersportpark.


Bij winst tegen Drachtster Boys kon A1 een goede slag slaan en zich nestelen in de veilige middenmoot. De storm die over het Oostersportpark raasde zorgde er echter voor dat er van een heuse wedstrijd geen sprake kon zijn. Zowel de groenwitten als de gasten uit Drachten hadden moeite om goed voetbal op de mat te leggen. Halverwege de tweede helft kwam Drachtster Boys uit een vrije trap op een 0-1 voorsprong. En dat was tevens de einduitslag. Geen winst dus voor A1 in de loterij tegen Drachtster Boys. Komend weekend mag A1 op bezoek bij koploper Emmen A1 dat vrijwel nog geen steekjes heeft laten vallen. Zij lijken af te stevenen op de titel. Wellicht gooit A1 een beetje roet in het eten, maar dan zal er wel uit een ander vaatje moeten worden getapt dan afgelopen weekend. Zeerobben B1 kwam op het Oostersportpark in actie tegen koploper Emmen B1. Met de win in de rug waren ze heer en meester in de eerste helft, maar keken deson-danks tegen een 0-1 achterstand aan halverwege. De koploper uit Drenthe profiteerde na de thee veel meer van het windvoordeel en wist de wedstrijd uiteindelijk met 0-7 te winnen. Komend weekend staat voor B1 een derby op het programma tegen ONS BOSO Sneek B1, een wedstrijd tussen de nummer 8 (Zeerobben) en de nummer 4 van de ranglijst in de Vierde Divisie. 

Niet alleen op het veld maar ook in de zaal was Zeerobben actief. De D-pupillen speelden alweer hun laatste onderlinge zaalvoetbaltoernooi van dit seizoen en maken zich op voor de 2e competitiehelft. Manchester bleek de sterktse deze zaalcompetitie en ging met de 1e prijs naar huis.

Morgen is er zowel in de Waddenhal als op het Oostersportpark voetbal. Vanaf 09 uur spelen de Wadden-robkes hun laatste toernooi in de Waddenhal en aansluitend om 10.30 uur nemen de F-pupillen het over. Op het Oostersportpark spelen zowel A2 als MB1. MB1 speelt als enig team van Zeerobben nog in de beker-competitie en komt morgen uit tegen DZOH MB1 om 10.30 uur. DZOH komt uit Emmen en speelt in de Hoofdklasse 2. Een mooie gelegenheid voor de meiden van Zeerobben om te kijken waar ze nu staan. Ze hebben inmiddels de laatste 10 van het bekertoernooi bereikt en gaan voor meer. Tijd om weer het Oostersportpark te bezoeken.

|Doorsturen

BuienradarAgenda