Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor sommige teams nadert het einde van de competitie en gloort wellicht een kampioensschaal. Anderen strijden tegen het degradatiespook en voor sommige teams is de voorjaarscompetitie nog maar net begonnen. Zij kunnen dus nog alle kanten uit. In totaal speelden maar liefst 25 groenwitte jeugdteams. En die wedstrijden vielen in totaal 135 doelpunten. Het meest doelpuntrijke duel was dat tussen Ouwe Syl E2 en Zeerobben E5. In die wedstrijd kon maar liefst 13 keer gejuich worden gehoord, vijf keer voor Ouwe Syl en acht keer voor Zeerobben. En de rest van de jeugd?

Titelkandidaat A1 hield het hoofd koel in Drachten en won redelijk gemakkelijk met 0-2. Daar waar A1 de volle winst pakte moest Zeerobben A2 in Minnertsga genoegen nemen met een gelijkspel. Ook zij zijn in de race voor de titel en kunnen daarbij eigenlijk geen puntverlies permitteren. Ondanks het puntverlies liggen ze nog op titelkoers. Zeerobben A3 was niet opgewassen tegen Oosterlittens A1 en ging op het Oostersportpark met 1-4 onderuit.

Ook voor Zeerobben B1 was er verlies. Halverwege de wedstrijd zag het er nog hoopvol uit tegen Olde Veste, maar na de rust vergaten de groenwitten door te drukken en zagen ze de gasten met de volle winst naar Steenwijk terugkeren. Zeerobben B2 begon uitermate sterk tegen Drachtster Boys B3, maar het uitermate boeiende duel eindigde toch in winst (3-4) voor de bezoekers. En dan de meisjes van MB1. Het gros hoort eigenlijk nog thuis bij de C-junioren, maar de dames staan hun mannetje in de competitie en doen het meer dan uitstekend. Zeerobben C1 was in het Groningse Haren kansloos tegen Be Quick en ging met 6-0 kopje onder. Wat dat betreft deed Zeerobben C2 het een stuk beter. Mulier kwam, Zeerobben zag en Zeerobben overwon. Nee, laat dat C2 maar schuiven. Ze staan riant aan kop en zijn ook niet van plan die koppositie uit handen de geven. C3 boekte een verdienstelijk gelijk spel in de uitwedstrijd tegen podiumkandidaat Beetgum C1 en als de groenwitten een beetje gas geven dan is voor het een plaats bij de top drie eventueel ook niet mogelijk. Ook C4 speelde gelijk en haalde daarmee het eerste puntje van de competitie binnen.

In Lemmer wist D1 niet tot winst te komen en is door het verlies tegen CVVO afgedaald naar de laatste plaats. Degradatie kan nog worden voorkomen, maar dan zullen er in de resterende wedstrijden wel punten moeten worden gehaald. Ook voor D2 was er verlies. De topper in en tegen Franeker werd met 5-3 verloren waardoor Franeker D3 de koppositie heeft overgenomen van de groenwitten. Beiden hebben evenveel punten, maar Franeker heeft één wedstrijd minder gespeeld. Zeerobben D4 maakte op het Oostersportpark korte metten met SDS D3 en won met maar liefst 8-1. De koploper heeft inmiddels een voorsprong van vijf punten op de naaste concurrentie. En de meisjes van MD1 moesten het opnemen tegen koploper FVC MD1. Daar waren ze niet tegen opgewassen en moesten de winst aan de gasten uit Leeuwarden laten.

Zeerobben E1 leed een gevoelige nederlaag in Leeuwarden en kregen met 8-1 om de oren. Ook Zeerobben E2 wist niet te winnen. Zij kwamen op het Oostersportpark in actie tegen Terschelling E1. De eilanders gingen met een 1-3 winst weer aan boord op weg naar het eiland. Maar in de prille voorjaarscompetitie is nog van alles mogelijk voor E2. Ook E3 ging onderuit. Na een spannende pot wist Warga E1 met 3-2 te winnen. En op sportpark Froubuurt in Vrouwenparochie bleef ook Zeerobben E4 met lege handen achter. Koploper CVO E1 wist met 3-1 te winnen. Zeerobben E5 redde de eer bij de E-pupillen. Het kreeg tegen Ouwe Syl E2 dan weliswaar vijf tegentreffers om de oren, maar ze prikten er zelf acht in.

Zeerobben F1 kwam niet in actie. Zeerobben F2 wel. En hoe! St. Jacob F1 werd met 7-1 aan de broek naar huis gestuurd. Ze hebben de stijgende lijn te pakken en wellicht wordt dit voor F2 nog een heel fraai voorjaar. Ouwe Syl F1 onderging hetzelfde lot als Ouwe Syl E2, namelijk in Harlingen klop krijgen van Zeerobben. In het duel bleek Zeerobben F3 de betere en won dan ook terecht met 3-1. In Dronrijp was het spannend tussen Dronrijp F3 en Zeerobben F4. En na twee keer twintig minuten stapte F4 met een keurige 4-5 overwinning van het veld. Het was de topper in de competitie tussen de nummers één en twee en daarmee deed F4 dus zeer goede zaken. En Zeerobben F5 en Wykels Hallum F5 deelden de punten en kwamen beide niet tot scoren. Maar wel spanning van de eerste tot de laatste minuut. En uiteraard kwamen ook de Waddenrobkes weer in actie. Ongetwijfeld is veld D van het Oostersportpark het meest sfeervolle op zaterdagochtend in de wijde omtrek. Niet alleen de vele tientallen toeschouwers zorgen voor een heerlijke ambiance, maar ook de muziek de vlaggenparade van de landenteams, de stadionspeaker en natuurlijk de strijd binnen de lijnen van de allerjongsten uit de Zeerobbenfamilie dragen bij aan de familiaire sfeer op een heerlijk ochtendje jeugdvoetbal met een allure van jewelste. Alle uitslagen en standen zijn wekelijks te vinden op www.zeerobben.nl.

Komend weekend opnieuw een bomvol Oosterportpark. Wat te denken van de wedstrijd tussen Zeerobben F1 en Ternaard F1. Zijn zij nog in staat om mee te doen om de prijzen, blijft koploper A1 in de flow waarin ze na de winterstop terecht zijn gekomen? En lukt het kampioenskandidaat D4 om ook voor Oosterlittens D2 een onneembare vesting te worden? In totaal staan er tien jeugdwedstrijden op het programma op het Oostersportpark. Voor het meest actuele programma verwijzen we u naar www.zeerobben.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda