Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - We hebben er lang op moeten wachten maar afgelopen zaterdag konden dan toch alle competi-tiewedstrijden voor de jeugdteams van Zeerobben gewoon doorgaan. Geen afgelastingen dit keer maar volop bedrijvigheid op het Oostersportpark. Met 12 thuiswedstrijden was het weer een zaterdag zoals een zaterdag moet zijn. Een heerlijk lentezonnetjes en veel voetbal(st)lers en ouders en overige familie. Dat allemaal zorgde weer voor verrassende uitslagen.

Zeerobben A1 kende weinig problemen met Zwaagwesteinde A1 en maakte geen fouten in de strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse. Zelf won Zeerobben met 6-1 en zag het koploper Heerenveen verliezen van Balk waardoor Zeerobben nu koploper is in de hoofdklasse. Het is razend spannend aan kop van de ranglijst en Blauw Wit heeft met nog een inhaalwedstrijd de beste papieren maar moet ook nog tegen Zeerobben spelen. Een goede dag ook voor A2. Zelf won het met 12-3 van GAVC en het zag concurrent Irnsum ook nog eens punten verspelen bij Berlikum.
Zeerobben A3 verloor met 4-0 van SDS A1.

Bij de B-junioren speelde B1 tegen de nummer 2 van de ranglijst Flevo Boys en verloor met 3-0. Zeerobben stond er als collectief en werkte zich het snot voor de ogen en liet een paar keer vloeiende driehoekjes en fraaie kaatsacties zien maar kon de nederlaag niet voorkomen al het er misschien wel best meer in gezeten. De meisjes van MB1 wonnen ook afgelopen zaterdag weer. Dit keer met 3-0 van Dronrijp MB1. De ploeg staat dan ook keurig bovenaan.

Voor C1 stond de zware uitwedstrijd tegen Achilles 1894 in Assen op het programma. C1 kon het niet bolwerken en verloor met 4-1 en staat momenteel op de 11e plaats hetgeen degradatie zou betekenen. Maar het heeft nog een wedstrijd tegoed waardoor er nog een plaatsje gestegen kan worden. Voor C2 stond er een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Uit naar DTD C1. De ploeg die slechts een verliespunt meer had dan Zeerobben. De koploper speelde niet best maar C2 won uiteindelijk met 1-2 in een spannende wedstrijd en heeft een klein gaatje geslagen met de nummer 2. Zeerobben C3 won van MKV met 2-1 en bezet een keurige 6e plaats. C4 verloor van Oostergo met 1-3.

Zeerobben D1 verloor ruim van de nummer 3 van de ranglijst Olde Veste en is inmiddels afgezakt naar de 10e plaats op de ranglijst. Maar het verschil met de nummer 7 is slechts 2 punten dus daar is nog alles mogelijk. Voor zowel D2 als D3 was het een mooie zaterdag. D2 won ruim van SWZ en D3 deed hetzelfde tegen Rood Geel. D4 verloor ruim van Warga en de meisjes van MD1 verloren met 1-4 van Buitenpost MD1.

Gevoelig verlies was er voor E1 in de derby tegen Franeker. De oosterburen wonnen met 4-0 van Zeerobben. En ook E2 ging kopje onder. Tegen Terschelling werd er met 1-3 verloren. Zeerobben E3 deed het een stuk beter en won met maar liefst 1-5 van Berlikum en E5 tot slot verloor met 3-1 van Holwerd.

Bij de F-pupillen was er 2-1 verlies voor F1 in de wedstrijd tegen Blauw Wit F5. F2 behaalde een keurig gelijkspel tegen Wardy en ook F3 speelde een spannende wedstrijd tegen Berlikum en speelde 2-2. DE wedstrijd van F4 moet prachtig geweest zijn als je kijkt naar de uitslag. Van Berlikum F2 werd er met 6-11 gewonnen. En ook de wedstrijd van F5 was razend spannend. Zeerobben verloor met 4-3 van Nicator. En ook F6 deed het meer dan goed. In Oenkerk werd er slechts met 6-1 verloren van Trynwalden. Keurig.

En voor de Waddenrobkes begon de landencompetitie afgelopen zaterdag ook weer. Een paar keer moest de start uitgesteld worden vanwege de slechte weersomstandigheden maar afgelopen zaterdag gingen ook zij los. Met ruim 40 deelnemers is deze onderlinge competitie voor 5- en 6-jarigen een groot succes voor de club. Er werden de eerste speelronde 3 wedstrijden gespeeld door elk team en na 1 wedstrijddag gaat Engeland aan de leiding en volgens Nederland en Brazilië op de voet. En ook in de strijd om de penaltybokaal is het razend spannend. Morgen beginnen de Waddenrobkes aan hun 2e speelronde.

Morgen weer volop voetbal op het Oostersportpark met maar liefst 13 wedstrijden voor de jeugd. En daarnaast natuurlijk nog de Waddenrobkes die ook om 09.00 weer van start gaan. Kijkend naar het programma op www.zeerobben.nl kan eenieder een keuze maken welke wedstrijd het meest interessant voor hem of haar is. De eerste aftrap is om 9.00 uur.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda