Hockey weekoverzicht

HARLINGEN - Zowel dames1 als de veteranen speelden geen wedstrijden afgelopen zondag. Maar voor beiden staat dit weekend een belangrijke wedstrijd op het programma. Dames 1 ontvangt concurrent voor promotie, Sneek. De veteranen spelen vrijdagavond reeds tegen koploper en titelkandidaat Leeuwarden.

Meisjes E8-2
De meisjes van E8-2 begonnen aanvallend tegen GHBS. Er werd in de 1e helft voornamelijk op de kant van GHBS gespeeld. Door voorzetten van Merthe en Inge op Roos werden twee kansen gecreëerd, helaas werden deze niet gescoord. Vanuit een lange corner die door Noa genomen werd, schoot Roos goed in, deze bal werd door de keepster gestopt. Af en toe kwam GHBS op de Harlinger kant, maar door de verdediging van Jasmijn, Senna en Guusje kwamen ze niet verder! Keepster Tess had daarom ook weinig te doen. Aan het eind van de 1e helft speelde Noa naar Inge, zij gaf op de achterlijn de bal hard voor het doel, helaas lukte het Meike net niet om te scoren. De verdediging van GHBS staat haar mannetje. De bal wil er niet in. In de 2e helft zijn er kansen voor Merthe, Roos en Inge maar ook deze gaan net naast of worden goed gestopt. Roos probeert het nogmaals, schiet van afstand en ja hoor deze bal zit erin 1-0. Door een goede redding van Tess komt het niet gelijk te staan. Vlak voor het eindsignaal schoot Inge nogmaals op doel en is de eindstand 2-0.

Mixed E8-1
De jongens en meiden van Mixed E8-1 speelden afgelopen zaterdag een spannende wedstrijd in en tegen Leeuwarden e8-1. Een bekende tegenstander waar altijd leuke en sportieve wedstrijden tegen worden gespeeld, al sinds de F-jeugd. Deze keer waren de Leeuwarders net sterker. Aan het einde van een spannende eerste helft maakte Elbrich na aanspelen van Nynke en Matthew knap 0-1. In de tweede helft kwam Leeuwarden echter snel terug, binnen een paar minuten 1-1 en 2-1, wat ook de eindstand was. Harlingen moest daarna nog stevig verdedigen met Silke, Evelien, Meike, Hilde en Jack. Door goed keeperwerk van Jill werd voorkomen dat Leeuwarden nog meer doelpunten maakte. Volgende week thuis tegen Groningen maken de meiden en jongens met deze inzet zeker weer kans op een goed resultaat.

Meisjes D8
Op de zonnige zaterdagmorgen stond het D-8 hockey team om kwart over tien opgesteld tegen Zuidlaren (Hondsrug). Na een kleine nederlaag van vorige week in Coevorden (2-1) stond iedereen weer op scherp. Na een felle training en een schoongemaakt clubhuis gingen de meiden van start. In de eerste 5 minuten werd er al gescoord door de Harlingers. ‘Kat in ’t bakkie’ leek het voor de dames toen het na 10 minuten al 4-0 was. Volgens de hockey bond werd er strenger voor Harlingen gefloten en er werd een ‘handicap’ regeling gemaakt. Deze regeling zorgt ervoor dat het team wat beter is, het moeilijker krijgt. De tegenstander had een top-keeper in het doel staan, maar ze kon niet op tegen de strakke aanvallen.  Met de rake ballen en strakke duels had Hondsrug geen schijn van kans. De getrainde strafcorners gingen er in volgens het boekje. Geweldig om te zien hoe iedereen zijn taak goed uitvoerde. De bal werd goed rondgespeeld en het veld werd optimaal benut.  De felle voorhoede bestond uit  Britt, Merle en Silke. Op het middenveld werd knap gehockeyd door Robin, Hieke en Anita. Achterin stond de verdediging op scherp met Mette, Selma en Edine. In het doel werd er als een leeuw verdedigd door Blanca. De twee scheidsrechters Arodi en Kyra zorgde voor een sportieve en leuke wedstrijd. Trainer Daniel en coach Berber stonden weer te genieten van een schitterende wedstrijd met 10-0 als overwinning.

Meisjes E6-2
Meisjes E6-2 speelde zaterdag tegen Leeuwarden. Renée was de keeper. Onze rotsvaste verdediger Magali heeft de dreigende ballen prima weten tegen te houden. Dit keer heeft Wies samen met Danique de aanval verzorgd. En dit hebben ze goed gedaan. Met name in de 2e helft kwamen de meiden op stoom. Mede door een goede spelverdeling van Arwen en Sterre heeft Wies drie doelpunten kunnen maken en Danique twee. De einduitslag was 0-5.