Sport

Harlinger lopers actief in Leeuwarden en Rotterdam

Door Jeroen Pietersma
LEEUWARDEN/ROTTERDAM - Afgelopen zaterdag werd er vanuit de woonwijk Zuiderburen in Leeuwarden de eenmalige Klaploperloop georganiseerd. Bedenker en animator van deze loop waar maximaal 100 lopers aan mochten meedoen was hardloper, zanger en schrijver Sido Martens uit Leeuwarden.

Vanwege het uitkomen van zijn boek De Klaploper ontstond bij hem het idee een loop te organiseren, daarnaar genoemd, waarbij de lopers ook nog eens zijn nieuwe cd en een speciaal loopshirt kregen als aandenken. Er was een leuk parcours uitgezet van 10.1 kilometer door de wijk, het Bosk van Pylkwier en langs de dorpen Hempens en Teerns. Ook kon men nog een kortere 5.6 kilometer lopen.

De omstandigheden om te lopen waren prima; fris maar droog weer. Er stonden ook lopers uit Harlingen en Midlum aan de start. Vanaf de start waren er twee koplopers waarvan uiteindelijk Albert van der Ziel uit Berlikum het snelst was in een tijd van 38.42. Teatse Tichelaar uit Harlingen liep naar een vierde plaats, hij had er 41.05 voor nodig en Herman Geritz uit Midlum werd 5e in 41.18. Sytse Jansema uit Harlingen werd 17e in 47.

Ander lopersnieuws: Harlinger Wim Manshande was afgelopen zondag deelnemer aan de marathon van Rotterdam, de bekendste en grootste marathon van Nederland. Er stonden 10.000 lopers aan de start bij dit grootse evenement. Het zou voor velen een zware marathon worden want juist deze dag werd het een stuk warmer en zo’n overgang is erg moeilijk, zeker op zo’n lange afstand. Wim liep de eerste 21 kilometer in 2.11.44 en finishte in 5.04.51. De tweede 21 kilometer was dus erg zwaar geweest. In totaal kwam hij uit op plaats 7811.

|Doorsturen

BuienradarAgenda