Harlingen verliest in Jubbega

JUBBEGA- Harlingen heeft zondag in en tegen Jubbega averij opgelopen om de titelstrijd. De thuisploeg was met 3-0 te sterk. Ze waren feller in de duels en hielden de ruimtes klein.

Harlingen leek via Ralf van Hurck op een snelle voorsprong te komen, maar de grensrechter van Jubbega had buitenspel geconstateerd en dus ging het feestje niet door. Vervolgens had Jubbega een sterk kwartiertje. Na een schot op doel dat door keeper Hessel Zuiderhof werd gepareerd, moest Drewes Jansen redding brengen op de doellijn. Enkele minuten later kon een compleet vrij staande Jubbegaaster de 1-0 binnenschieten.
Vijf minuten later opnieuw een vrij staande man voor het Harlinger doel en die kon van dichtbij de 2-0 op het scorebord laten noteren. Het restant van de eerste helft probeerde Harlingen de aansluitingstreffer te vinden, maar die bleef uit.

Direct na rust beging Harlingen een onhandige overtreding op de rand van de zestien en werd er een vrije trap toegekend aan Jubbega. Hier wist men wel
raad mee en de bal werd onhoudbaar in het doel geknald: 3-0. Jubbega hield daarna achhterin de boel goed dicht en gaf Harlingen geen ruimte om kansen te creeren. Zelf waren ze nog dichtbij een vierde treffer, maar gelukkig voor Harlingen stond dit maal de paal in de weg.

Harlingen moet zich nu richten op het volgende duel dat al aanstaande donderdag gespeeld zal worden. Het betreft het in te halen thuisduel tegen Oosterlittens. Zij zullen naar Harlingen komen voor de winst om de nacompetitie te ontlopen. Als Harlingen dan wat meer sportieve agressiviteit toont, moet het mogelijk zijn de drie punten in eigen huis te houden. Het duel op het Balkland begint donderdag om 18.45 uur.