Harlingen strijdend ten onder

OOSTERWOLDE - Harlingen kreeg afgelopen zondag tegen DIO in Oosterwolde geen loon naar werken. Inzet was er genoeg en kansen aan beide zijden, maar de Harlingers kregen in de slotfase alsnog het deksel op de neus.

Net als vorige week begonnen de bezoekers vol goede moed aan het duel. Het verschil op de ranglijst was op het veld niet echt terug te zien, want Harlingen maakte het DIO knap lastig. Wel kreeg de thuisploeg na een kwartier een grote kans op de voorsprong, maar de volley vloog voor het doel langs over de achterlijn. Vijf minuten later was het Robbin Regtop die Harlingen voor een achterstand behoedde door de bal voor de achterlijn tot hoekschop te degraderen. Twee vrije trappen aan Harlinger zijde konden niet voor een treffer zorgen en vlak voor rust was Rick Siemonsma dicht bij een doelpunt, maar hij kwam net een stap tekort en dus bij rust nog altijd 0-0 en dat was uit Harlinger oogpunt bekeken zeker niet slecht.

Ook na rust werd er hard gewerkt en bleek dat DIO toch de nodige moeite met de hoekschoppen van Jorik Erents had, want tot driemaal toe werden deze met moeite uit het doel gehouden. Op basis van de geleverde inzet en strijd had Harlingen op z’n minst een punt verdiend, maar tien minuten voor tijd lette men achterin even niet op en kon de vrij staande Frank Driessen vanaf de rand van de zestien ongehinderd de 1-0 binnen schieten. Harlingen moest hierdoor wat meer naar voren en een door Ralf van Hurck genomen vrij trap belandde uiteindelijk via Barry Hamstra in het zijnet.
Vijf minuten voor tijd viel de beslissing toen invaller Theo Los de 2-0 maakte. In de slotfase kopte Robbin Regtop een vrije trap nog in de handen van de doelman, dus was zelfs een verdiende eretreffer de Harlingers niet gegund. Harlingen blijft hierdoor in de onderste regionen bungelen. Het doet denken aan twee seizoenen geleden, toen Harlingen ook lange tijd onderin meedraaide, maar na de winterstop de meeste punten pakte.

Komende zondag het laatste duel voor de winterstop. Tegenstander op het Balkland is dan de fusieclub Leovardia uit Leeuwarden.