Harlingen pakt punt tegen Warga

HARLINGEN- Harlingen heeft zondag in zijn tweede thuisduel in vier dagen tijd in een matig duel een punt overgehouden aan de confrontatie tegen Warga. De mannen van trainer Van Slooten speel-den weliswaar beter dan de laatste twee duels, maar de wedstrijd was aan beide kanten niet van hoog niveau.

De gasten uit Warga waren naar Harlingen gekomen om punten te halen en uit de degradatiezorgen te blijven. Zij begonnen ook wat feller aan het duel dan Harlingen en kregen al heel vroeg de mogelijkheid om de score te openen, maar de poging ging rakelings voor het doel van Hessel Zuiderhof langs. Na een kwartier kwamen de gasten toch op voorsprong, nadat Harlingen achterin knullig balverlies leed en Warga vrij simpel binnen kon schieten: 0-1 dus.

Harlingen kreeg halverwege de eerste helft een vrij trap op een mooie plek, maar
het schot van Barry Hamstra belandde hard op de vuisten van de Wargaaster doelman. Niet veel later reageerde doelman Zuiderhof alert op een schot van dichtbij en wist erger te voorkomen. Een doelpuntje voor rust had Harlingen goed gedaan, maar men wist het net niet te vinden, waardoor 0-1 ook de ruststand was.

De tweede helft begon de thuisploeg flitsend, want nog voordat iedereen weer op z’n plek zat was het niemand minder dan Norbert Helik die via de binnenkant paal de 1-1 aantekende. Warga was af en toe gevaarlijk voor het Harlinger doel. Zo ging een vrije trap maar net naast en moest Jurjen Breimer niet veel later redding brengen op de doellijn. Een kwartier voor tijd kreeg Warga alle tijd en ruimte om uit te halen, maar het schot ging over het doel. Ook een vrij trap van Harlingen werd nog van richting veranderd en ging net naast.

Kleine domper was dat Franklin v.d. Lee tien minuten voor tijd geblesseerd uitviel. Harlingen had echter al drie maal gewisseld en dus moest men het restant van het duel met tien man verder. Ondanks de numerieke minderheid probeerde Harlingen het nog wel. Voorin kwam met niet meer tot scoren en achterin was Hessel Zuiderhof (terecht uitgeroepen tot man of the match) niet te passeren, waardoor de 1-1 ook na negentig minuten nog op het scorebord stond. Een punt waar beide ploegen niet veel mee opschieten, maar gezien de hele wedstrijd wel tevreden mee kunnen zijn.

Het eerstvolgende duel staat gepland voor donderdagavond. Dan staat de topper tegen Lemmer op het programma. Dat duel begint om 19.00 uur.