Harlingen opnieuw fors onderuit

HARLINGEN- Opnieuw is Harlingen er afgelopen zondag niet in geslaagd een duel in winst om te zetten. Het was de derde nederlaag in de laatste vier duels. Toch begon Harlingen niet slecht aan het laatste onderlinge duel tegen vv Leeuwarden, dat volgend seizoen samen met Rood Geel verder gaat onder de naam sc Leovardia.

De gasten kregen weliswaar de beste kans om de score te openen, toen al na acht minuten een schot op de lat uiteen spatte. Na een kwartier was er een prima voorzet van Tim Jaarsma op Drewes Jansen, maar die zag zijn schot gered worden van de doellijn. Niet veel later werd een schot van Barry door een Leeuwarder verdediger geblokt en na een prima aanval van de thuisploeg kon de Leeuwarder doelman ternauwernood een schot van Ralf van Hurck over de lat heen tikken.

Het leek er op dat Harlingen de score zou openen, maar nadat men zich op het middenveld de bal liet ontfutselen, mocht Leeuwarden (ondanks het vlagsignaal van Jaap van Loon) van de scheidsrechter in buitenspelpositie door lopen en de 0-1 aantekenen. Lang keek Harlingen niet tegen die achterstand aan, want vijf minuten later was het Rick Siemonsma die een hoekschop vanaf de hoekvlag fantastisch in de verre hoek onhoudbaar binnen krulde en dus was het 1-1. Weer vijf minuten later opnieuw de voorsprong voor de gasten die ditmaal randje buitenspel door konden en doelman Hessel Zuiderhof andermaal passeerden.
Het spel van Harlingen was beter dan de laatste duels en dat resulteerde voor rust bijna in de verdiende gelijkmaker, maar volgens de Leeuwarder grensrechter stond Barry Hamstra buitenspel en dus werd het doelpunt geannuleerd.

In de tweede helft probeerde Harlingen het wel, maar toen de gasten na een uur spelen enigszins tegen de verhouding in de 1-3 maakten, leek het verzet gebroken. Rick Siemonsma kreeg na een prima opgezette aanval misschien wel de beste kans de achterstand te verkleinen, maar zijn schot ging net naast. In het laatste
kwartier scoorden de Leeuwarders nog tweemaal, waardoor de eindstand van 1-5 op het scorebord kwam.

Opnieuw een forse nederlaag na een prima eerste helft. Het was zoals een Leeuwarder het omschreef: “'Harlingen speelde niet slecht, maar liet te veel door.” Het eerstvolgende duel is komende zondag in en tegen Stiens. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het duel begint dan om 14.00 uur.