Voetbal

Harlingen lijdt puntenverlies

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Elk puntje dat Harlingen kan pakken is nodig om uit de degradatiezone te blijven. En dan heb je ook het liefst een zo sterk mogelijk elftal. En dat is het hele seizoen al een probleem voor trainer Van Sloten. Vorige week waren Freek T?pfer, Klaas Kuiken en Barry Hamstra er bijvoorbeeld niet. Daarom was het gelijkspel in en tegen Harkema een goede prestatie. Zij waren er nu wel maar dit keer ontbrak de snelle vleugelspits Jorge Pires weer.

Toch begon Harlingen goed afgelopen weekend. Men ging verzorgd voetballend van start. En al na drie minuten kreeg Freek Töpfer de bal aangespeeld en tikte de 1-0 binnen. Dat was een goed begin tegen het altijd lastige Lemmer. Maar naarmate de eerste helft vorderde begon Harlingen slordiger te spelen. En Lemmer zette Harlingen toch wel wat onder druk.
In de 19e minuut gaf Marcel Schutz een mooi passje op de vrij lopende Jan Dirk van Looij maar zijn inzet werd uitstekend gepareerd door de goed keepende Robin Wagenaar. Lemmer probeerde het met lange ballen maar dat deden ze onzorgvuldig; de ballen schoten door de stevige wind en het gladde veld vaak door. Ook Harlingen kwam er soms gevaarlijk uit maar echte kansen kreeg men niet. En werd Harlingen gevaarlijk, dan stond daar an e kant wel sun goochemerd met een vlagje te zwaaien, ut leek wel koningsdag, en daar ging scheids W. de Wind wat te vaak op in.

Sieger Veenstra van Lemmer kapte na 32 minuten twee Harlingers simpel uit maar hij wilde ook de derde nog passeren en liep toen vast. Ralf (Rolf) van Hurck werd diep gestuurd, zette voor op Justin Attema maar Justin raakte de bal helaas niet goed, pech dus. Het spel bleef niet al te best. De inzet was er zeker en ook het onderscheppen van enkele aanvallen van Lemmer ging best aardig. Maar de opbouw van achteruit was heel matig. In de 43e minuut ging het dan ook goed fout. De overigens goed spelende Robbin Regtop verspeelde volkomen onnodig de bal. Eerst stopte Wagenaar nog keurig het schot, de rebound werd door Lemmer tegen de paal geschoten, maar Lemmer kreeg voor de derde keer de bal en nu schoot Wesley Schotanus wel raak; 1-1. Met die stand floot de scheids voor de rust en dat was een tegenvaller.

Snel in de tweede helft leek Barry Hamstra alleen op de keeper af te stormen maar de scheids floot af, gaf geen voordeel en kans weg dus, dankjewel heer De Wind. Robbin Regtop was in de kleedkamer gebleven met een schouder uit de kom, Frank Coockson kwam er in. Het spel van beide teams werd er niet beter op, maar beide teams vochten zich ’t snot voor de ogen. In de 56e minuut stond ineens Harmen Romkema alleen voor keeper Wagenaar. Hij raakte de bal verkeerd en het leer vloog richting Zurich.
Justin Attema werd gewisseld en Niels Vlottes kwam er in. Vervolgens brak Freek Töpfer goed door, gaf de bal op Barry Hamstra maar zijn schot zoefde net over. Ook Norbert Helik raakte geblesseerd; hij werd vervangen door Anne Alberda. En Freek Töpfer liep er ook al niet meer al te fris bij maar de trainer kon niet meer wisselen. Freek huppelde dus maar wat door. Het leek 1-1 te worden en daar had Harlingen blij mee kunnen zijn gezien de verhouding de gehele wedstrijd. Maar in de 90e minuut werd er weer zo lullig uitverdedigd, een tikje breed lukte niet en Lemmer onderschepte de bal. Het schot dat volgde werd weer uitstekend gestopt door keeper Robin Wagenaar. De bal vloog hoog het veld weer in en de man van het schot kopte naar een volkomen vrijstaande Akam Barzenji en die knikte raak; 1-2.
Dat was jammer en had niet gemoeten. Harlingen gokte op winst maar kreeg de kous op de kop. Robbin Regtop moest naar het MCL waar na drie pijnlijke pogingen de vierde keer de arm weer in de kom schoot, beterschap seun. Volgende week moet Harlingen naar het sterke DTD en gezien de blessures en afzeggingen wordt dat zwaar, maar Harlinger gaat er met de hele billug teugen an.

|Doorsturen

BuienradarAgenda