Harlingen incasseert terechte nederlaag

HARLINGEN- Harlingen heeft gisteravond voor het eerst sinds 18 maart 2012 een nederlaag op eigen veld moeten incasseren. De bezoekers uit Oosterlittens waren met 1-4 te sterk.

Harlingen begon met meer felheid aan het duel dan afgelopen zondag tegen Jubbega. Al na twee minuten belandde een schot van Niels Vlottes op de paal en in de eerste tien minuten kreeg de thuisploeg acht hoekschoppen toegekend. Allen zonder resultaat. Het was na ruim een kwartier Niels Vlottes die op aangeven van Barry Hamstra de 1-0 voor Harlingen op het scorebord liet noteren.
Halverwege de eerste helft kregen de gasten een prima mogelijkheid, maar de voorzet was te hard om binnen te schieten. Een wat makkelijk gegeven vrije trap op de rand van de zestien werd in eerste instantie door Mathijs Boonstra gekeerd, maar de bal werd vervolgens ongelukkig in eigen doel gegleden. Na een klein half uur moest Harlingen met tien man verder, nadat Bouke Zuiderhof een doorgebroken speler naar de grond trok en met een rode kaart vroegtijdig de kleedkamer in kon.

De tweede helft speelde Oosterlittens het slim uit. Kort na rust werd een hoekschop bij de tweede paal binnen gekopt: 1-2. De vele hoekschoppen die Harlingen kreeg, leverden geen rendement op en nadat Oosterlittens de lat nog raakte, kon men niet veel later van dichtbij de 1-3 scoren. Bij Harlingen wilde het niet meer lukken en de bezoekers kwamen er nog een aantal maal gevaarlijk uit en wist vlak voor tijd zelfs nog de 1-4 te maken. Al met al een terechte nederlaag voor Harlingen en drie belangrijke punten voor Oosterlittens om de nacompetitie ter degradatie te ontlopen. Harlingen moet zich maar richten op de nacompetitie. Komende zondag staat alweer een duel op het Balkland gepland. Tegenstander die middag is Warga.