Voetbal

Geslaagde wedstrijd dames RoZeHa tegen dames SC Heerenveen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De dames van RoZeHa (Robur, Zeerobben, Harlingen) hebben het afgelopen dinsdag opgenomen tegen de dames van SC Heerenveen da1. Dit alles was geregeld door Simon Vuijck die connecties heeft bij SC Heerenveen. Toen de dames van SC Heerenveen arriveerden in Harlingen stonden er soep, broodjes en stukjes appel voor ze klaar. Om half zes kwam de selectie van RoZeHa het terrein op van vv Harlingen en maakte de dames kennis met elkaar.

Nadat de tenues aan de dames van RoZeHa uitgereikt werden, kwamen de zenuwen bij sommigen toch wel omhoog. Na de opstelling en wat technische/tactische punten van interimleider Drewes Janssen begonnen de meiden met de warming-up. De speaker van SC Heerenveen riep de namen van de speelsters om en de wedstrijd kon beginnen, met de aftrap van Emma Bouma en Lara de Jong. Emma mocht scoren bij de keepster van Heerenveen en Lara bij de keepster van RoZeHa.

De E1 pupillen van vv Harlingen waren de ballenjongens deze wedstrijd en namen de posities rondom het veld in. Ook was de mascotte Marjo de Leeuw van de partij. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Siefko Jager en grensrechters Johan Osi en Dennis Bergsma.

De dames van Heerenveen begonnen scherp aan de wedstrijd en hadden gelijk al drie dikke kansen. Al met al was het weer een geslaagde wedstrijd, ondanks het verlies van 27-0 was het een sportieve wedstrijd.

De pupillen Emma Bouma en Lara de Jong kregen nog een bal mee met de handtekeningen van de dames van SC Heerenveen en vonden het geweldig om met de aanvoersters van beide teams het veld te betreden. De dames bedanken alle supporters voor het aanmoedigen. En ze bedanken Drewes Janssen voor het coachen van RoZeHa, Truus voor het klaarmaken van de broodjes, soep en appels en het kantinepersoneel voor de zorg na de wedstrijd. En natuurlijk Harlingen E1.

Aan deze wedstrijden hebben de drie clubs een mooie wedstrijdbal overgehouden die de dames overhandigd hebben gekregen van de trainster van SC Heerenveen da1, en een uitnodiging om te komen te kijken naar een wedstrijd van SC Heerenveen da1.

De selectie van RoZeHa bestond uit de volgende dames: Deveny v.d. Kooi, Daniëlle Visser, Henderika Kingma, Esmé Torenbeek, Lisette, Camilla Zeelen, Britt v.d. Heide, Gaby Stienstra, Stephanie de Vries, Alischa Sinnema, Irene Brandsma, Julia v.d. Werff, Mandy Kwast, Kaylee Kwast, Demi de Looze, Natalja Helvrich en Marit Smedinga.

De selectie van SC Heerenveen da1 bestond uit: Cynthia Beekhuis, Roxanne van der Berg, Marieke de Boer, Sishut Hau, Nancy Loth, Yvonne Ploeg, Ingrid Schuiten, Maruschka Waldus, Silvia Woudberg, Jessica Ploeg, Aline van der Berg, Tiny Hoekstra, Lysanne van der Wal. De staf voor de selectie en beloften bestaat uit: Jessica Torny (hoofdtrainer), Gertrude van der Sluis (assistent-trainer), Roland van der Kraan (keeperstrainer) en Jolanda Huiskamp (teammanager).

|Doorsturen

BuienradarAgenda