Sport

Examens Tang Soo Do School Jip Kye Sohn

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op donderdagavond 4 april heeft een aantal leerlingen van Jip Kye Sohn examen afgelegd on-der de Wereld Tang Soo Do Association. Het examen werd afgenomen door 2e dan instructeur Jeroen Dijkstra en 1e dan instructeur Ria Rieken. De kandidaten hadden veel familieleden meegenomen en dit motiveerde de kandidaten om erg goed hun best te doen.

Er werd begonnen met een gezamenlijke warming-up. Daarna werd de groep in tweeën werd gesplitst, waarbij de ene groep les kreeg van de beide 4e dan instructeurs Bauke en Marja Dijkstra en de examengroep begon onderleiding van Jeroen Dijkstra. Hierbij werden verschillende onderdelen van Tang Soo Do getest. Handtechnieken, traptechnieken, loopvormen en zelfverdediging.

Om kwart over 7 ging iedereen zitten en begon het spannende deel van het examen namelijk breektest en theorie. Alle kandidaten waren zo gemotiveerd dat beide plankjes bij de eerste poging doormidden gingen. Instructeur Ria Rieken vertelde de groep dat ze erg hun best hadden gedaan en was erg tevreden wat de kandidaten hebben laten zien. Iedereen was geslaagd.

|Doorsturen

BuienradarAgenda