Sport

Erop of eronder voor VVH heren 1 en dames 1

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Aanstaande zaterdag staan de laatste wedstrijden van het seizoen voor VVH heren 1 en dames 1 op het programma. Beide teams spelen een promotie-degradatiewedstrijd.

Dames 1 heeft dankzij de derde plek in de eindklassering in de eerste klasse de kans gekregen om deel te nemen aan promotie-degradatiewedstrijden. Tegenstanders zijn AVC dames 2 en VC Sneek dames 5. Als ze beide wedstrijden (best of three) weten te winnen, zullen ze volgend seizoen in de promotieklasse C uitkomen.

Voor VVH heren 1 staat eveneens een promotie-degradatieduel op het programma, zij het voor de mannen een totaal andere insteek. Het Promotieklasseteam van Turfstekers Drachten is zaterdag hun tegenstander in een ‘best of five’ en bij een Harlinger nederlaag, zal VVH degraderen; uit de derde divisie terug naar de promotieklasse. Door afwezigheid van spelverdeler Paul Lups, is oud spelverdeler/alleskunner Edwin ten Kate bereid gevonden om nog één maal de volleybalschoenen aan te trekken. De verwachting is dat het ervaren team van Drachten een geduchte tegenstander zal zijn, dus het belooft spannend te worden.
De wedstrijden vinden plaats in Leeuwarden in Sportcomplex Wiarda aan de Ublingaplantage 4. Alle steun en support voor de teams is hierbij uiteraard van harte welkom.

Programma zaterdag
15.00 AVC ’69 D2 – VVH D1
16.00 VVH H1 – Turfstekers Drachten H1
16.30 VVH D1 – VC Sneek D5

|Doorsturen

BuienradarAgenda