Sport

Drukkerij Bambach squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma

A-Poule

Taipan Yau – Ruben Altena
Taipan en Ruben zijn altijd aan elkaar gewaagd en spelen dan ook op het scherpst van de snede. De eerste game was na vele lange rally’s voor Taipan met 11-7. Ook in de tweede zagen we eenzelfde spel verloop met Ruben eerst ligt op voorsprong en dan Taipan die dan weer inloopt. Taipan won de game met 11-8. Ook de derde game was er weer een die mooi gelijk op ging, aar nu was het Ruben die winnend kon afsluiten met 11-8. En ook de vierde game gaf een vergelijkbaar verloop en Ruben scoorde de gelijkmaker met 11-8. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Het ging nu helemaal in de hoogste versnelling en beiden wisten goed te scoren. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken en dan zie je wel het mooiste spel. Taipan wist de game nu te pakken met 12-10 en in sets met 3-2 maar zeker is wel dat dit weer een mooie partij was die gezien de set standen ook zomaar anders kan lopen.

Erik Menks – Martin v.d. Ploeg
Erik ging gelijk flitsend van start en ging voor de volle winst en pakte de game met 11-0. In de tweede game ging ook Martin weer goed mee en werd er weer fel gestreden voor ieder punt. Martin won de game met 11-6. In de tweede game ging het helemaal gelijk op en was het lang onduidelijk wie de game zou pakken. Maar ook nu won Martin na vele enerverende rally’s met 13-11. En dan hoef je nog maar een game te pakken en de partij is binnen. Maar de strijd was nog niet gestreden en Erik trok langzaam maar zeker de game naar zich toe en won met 11-7. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. En beiden gaan dan ook wel weer voor de winst, maar nu was het Erik die het spel goed kon dirigeren en hij pakte de game met 11-4 en in sets met 3-2 en dat zijn natuurlijk de partijen waarin het beide kanten op kan gaan.

Taipan Yau – Michel v.d. Ploeg
In de eerste game waren ze volledig aan elkaar gewaagd en kon het beide kanten opgaan. We zagen dan ook prachtige rally’s met vele verrassende momenten. De hele trukendoos ging open en dan zie je een mooi squash spel. Taipan pakte de game met 12-10. Ook in de tweede game hield Taipan het spel goed in de hand en probeerde Michel het wel maar de punten gingen naar Taipan. Taipan won de game met 11-5. In de derde game ging ook Michel weer goed mee en was het lang onduidelijk wie de game zou pakken. Maar ook nu pakte Taipan de winst en won met 11-8 en in sets met 3-0.

Taipan Yau – Michel v.d. Ploeg
Michel en Taipan moesten nog een partij inhalen en die werd er direct achteraan gepland en dan ben je in ieder geval warm gedraaid. Michel wilde wel even wat rechtzetten en dat lukte ook in de eerste game hij won met 11-8. In de tweede game ging het helemaal gelijk op en waren ze aan elkaar gewaagd. Nu was het Taipan die winnend afsloot met 12-10. In de derde game had Michel het spel onder controle en waren met name zijn lobballen weer favoriet. Taipan bleef dan ook lopen en Michel pakte de punten hij won met 11-4. En dan nog een game te gaan en de buit is binnen, maar Taipan ging nu weer goed mee en hij pakte de game na vele spannende momenten met 11-8. Ook in de laatste game bleef er volop strijd en gingen ze allebei voor iedere bal, maar ook nu hield Taipan de winst aan zijn kant en won met 11-8 en in sets met 3-2 en dat zijn natuurlijk de mooiste partijen voor beide spelers waarin het lang beide kanten op kan gaan.

Lee Cottle – Martin v.d. Ploeg
Lee staat er ijzersterk voor in de competitie en gaat ook dit jaar weer voor het eremetaal. Maar ook Martin gaat natuurlijk voor de punten. Lee ging voortvarend van start en hield Martin goed onder druk en dan pak je de punten. De eerste game was voor Lee met 11-5. Ook in de tweede game dirigeerde Lee het spel en pakte wederom weer de game met 11-5. En ook in de laatste game probeerde Martin het nog wel, maar Lee gaf hem weinig ruimte en won met 11-4 en in sets met 3-0.

Lee Cottle – Martin v.d. Ploeg
Er werd besloten dat er gelijk maar een inhaal partij moest worden gespeeld want beiden waren nu ook goed warm gespeeld. Martin ging helemaal los en speelde verrassende ballen en maakte Lee een aantal fouten waar Martin weer punten door kon pakken. Martin won de game met 11-5. Maar in de tweede game ging Lee er ook weer helemaal voor en wist hij met een strak spel de punten binnen te halen en won met 11-2. In de derde ging hij bijna voor de volle winst en won met 11-1. En in de laatste game probeerde Martin het nog wel, maar Lee liet er geen gras over groeien en pakte ook de laatste game met 11-2 en in sets met 3-1.

De laatste partijen worden inmiddels gespeeld en Vrijdag avond wordt de competitie afgerond en het eremetaal uitgereikt door sponsor Simon Bambach van de gelijknamige drukkerij.

|Doorsturen

BuienradarAgenda