Dames Green Lions verliezen nipt in Paterswolde

PATERSWOLDE - Afgelopen zaterdag gingen de dames van de Green Lions naar Paterswolde. De vorige wedstrijd die ze tegen Paterswolde speelden hadden ze verloren, dus deze keer waren ze extra gemotiveerd.

De wedstrijd werd geopend met een score voor beide teams in de eerste minuut. Hierna werd er een fout gemaakt op Jutta, waarna ze twee vrije worpen kreeg. Helaas werden die niet benut, maar dat maakte ze al snel goed met een score en een driepunter! In dit kwart gingen de Lions vrijwel gelijk op met de tegenstanders, het eindigde met een score van 9-10 in ons voordeel.
Het tweede kwart was duidelijk de Lions’ slechtste deel van deze pot. De aanvallen van de tegenstanders werden goed opgezet en de passes waren moeilijk te onderbreken. Jutta en Chantal wisten nog twee scores te maken. De rust werd behaald met een achterstand van 21-14.

Na de rust werd het kwart geopend met in de eerste vier minuten 5 scores van de Green Lions. Liesette wist daarvan twee mooie afstandsschoten te maken. In dit kwart heeft Manon als guard aanval ‘2’ opgezet, op dit moment stond Erica in het veld die deze aanval nooit eerder had geoefend. Toen iedereen op de juiste plek stond, wist ook Erica eigenlijk meteen waar ze staan moest. Verder had ze over de gehele wedstrijd vaak de bal en durfde ook te schieten. Het derde kwart was het beste kwart; de Lions scoorden 14 punten en Exercitia 10. De Lions eindigden dit kwart met een achterstand van 31-28.

Na wat goede aanwijzingen en tips van Jan gingen de Lions het laatste en beslissende kwart in. Ze stonden niet ver achter dus alles was nog mogelijk. Jeanine wist in dit kwart de bal te pakken in de verdediging en ging voor de lay up. Chantal was in dit kwart goed bezig, ze was zich bewust van eerder gemaakte fouten en wilde geen vijfde fout erbij. In dit kwart wist ze in totaal 4 scores te maken en ook Manon wist er nog een mooie in te schieten. Met nog iets meer dan 1 minuut te gaan vroeg Jan een time-out aan. De Lions stonden op dat moment 41-38 achter en spraken af dat ze vanaf 30 seconden alleen nog maar safe 3 punters zouden schieten. Exercitia had de bal, maar toen de Lions die eenmaal hadden, kon Chantal een score maken plus een bonus, omdat de tegenstanders een fout maakten. De bonus zat niet, maar de Lions hadden nog steeds balbezit. Het stond 41-40, dus ze moesten nog 1 score maken. Helaas is dit niet gelukt en de wedstrijd eindigde met 41-40.
Het was een spannende wedstrijd. Met nog één wedstrijd te gaan is het seizoen bijna afgesloten. Volgend jaar zitten de Lions hopelijk in een andere competitie om daar te laten zien wat ze kunnen.