Dames 1 HMHC stunt met overwinning op koploper

HARLINGEN - Dames 1 van de HMHC stond voor de loodzware taak om tegen koploper Quick Stick uit Heerenveen aan te treden. Dertien duels achtereen waren deze dames zonder puntverlies met een doelsaldo van 102 voor en 8 tegen. De uitwedstrijd was ondanks goed tegenspel met ruime cijfers verloren. Dus enigszins bevreesd werd om ??n uur begonnen aan de wedstrijd. Meteen stond de thuisploeg onder zware druk en was het wachten eigenlijk op de Feansters om te scoren.

De derde strafcorner was in de twaalfde minuut dan ook raak, 0-1. De Harlinger dames beten echter fel van zich af en kwamen er steeds vaker gevaarlijk uit. In de 18e minuut was het Britt Jongejans die uit een assist van Jeanine Teuben de verrassende gelijkmaker scoorde. Vanaf dat moment was de wedstrijd in evenwicht. Quick Stick bleef het meeste balbezit houden en kreeg ook de meeste kansen, maar in de counter was de thuisploeg levensgevaarlijk. De keepster hield Jeanine Teuben en Hester Arends echter van scoren af. De rust kwam met de 1-1 stand. Dat was op zich al heel verrassend. Maar het talrijke publiek stond nog meer te wachten.

De uitstekend fluitende scheidsrechters Daniel Schaaf en Titus Wesselius kondigden de tweede helft aan. Het spelbeeld veranderde niet. Wel was duidelijk te merken dat de gasten verbaasd en enigszins geërgerd waren door zoveel tegenstand. Na een kwartier was er een scrimmage voor de goal en bleef de keepster van Quick Stick op de bal liggen. Een bewuste overtreding in de cirkel, dus een strafbal!. Jeanine Teuben plaatste zich achter de bal en hield haar zenuwen in bedwang: 2-1! Wat er zich daarna afspeelde was prachtig om te zien. Een wanhopig aanvallend Quick Stick en een tot de laatste snik knokkend Quick Stick. Na nog wat hachelijke momenten met twee strafcorners in de laatste minuut kwam uiteindelijk het eindsignaal! Spelers en begeleiding dolblij en het publiek op de banken.

Een regelrechte sensatie aan de Westerzeedijk. Voor de gasten was de nederlaag dubbel zuur. Bij een ongeslagen kampioenschap had de bond hen toegezegd rechtstreeks van de 4e naar de 2e klasse te mogen promoveren. Daar had Harlingen nu dus een stokje voor gestoken. Om een uitblinkster te noemen is heel moeilijk en eigenlijk ook oneerlijk aangezien het hele team geweldig gespeeld heeft. Toch was de verdediging met een uitblinkende Doelvrouw Femke Jonkmans vandaag in topvorm. Aankomende vrijdag wacht de uitwedstrijd in en tegen nummer twee Hattem. Hopelijk kan Harlingen nog eens stunten.

Opstelling: Femke Jonkmans, Hilde Nieuwland (Caroline Tichelaar), Diene de Jong, Tirza Wildeboer, Emma van Dijk, Ciska Hooisma (Esmee Kiewiet), Hannamay Tjalsma (Eva Smits), Joyce Heida, Britt Jongejans, Jeanine Teuben, Hester Arends(Nynke Arends).