Dames 1 HMHC ruim langs Kampen

HARLINGEN - Dames 1 van de HMHC heeft vorige week de competitie hervat met een nipte nederlaag tegen Steenwijk. Zondag was Kampen de tegenstander. Een laaggeklasseerde tegenstander maar fysiek sterk.

Zoals bekend heeft het team dit seizoen erg veel blessures. Deze keer was ook keepster Sophie Lenger nog afwezig door een rugblessure. Orren Smeding zorgde voor prima vervanging. De dames leken geen last te hebben van zenuwen want de eerste strafcorner kwam via een paar schijven voor de stick van Hannamay Tjalsma en het was 1-0. Harlingen was duidelijk beter, maar halverwege de eerste helft kwam Kampen toch onverwacht op 1-1. Wat gerommel achterin en de kans werd benut door de gasten. Toch ging de thuisploeg met een voorsprong rusten. Een strafbal van andermaal Hannamay Tjalsma leverde de terechte 2-1 ruststand op.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer en heeft de Harlinger keepster vrijwel niets meer te doen gehad. Britt Jongejans (2x) en Maruelle Luimes (2 x) brachten de stand op 6-1 waarna Joyce Heida de bal kogelhard in het net deponeerde voor de 7-1 eindstand. Aanstaande zondag wacht thuis koploper de Mezen.

Opstelling: Orren Smeding, Hilde Nieuwland, Bente Jongejans, Michelle Klijn, Eva Smits (Fabienne Klijn), Joyce Heida, Britt Jongejans, Nynke Arends, Hannamay Tjalsma, Sterre de Ruyter, Maruelle Luimes.