Sport

Color guard Hosanna winnaar in Drachten

Door Jeroen Pietersma
DRACHTEN - Hosanna boekte afgelopen zaterdag in Drachten tijdens de laatste contest voor de eindfinales een geweldig resultaat. Met de mooie show ?Be You? wonnen de dames in de AA-Class zeer verdienstelijk de eerste prijs. In de Kids Class deed de jongste groep van Hosanna voor de eerste keer mee aan een wedstrijd. Zij behaalden met hun show ?Beautiful? een leuke zesde plaats. Een prima dag voor Hosanna dus.

Het behalen van de eerste prijs is voor de color guards een droomafsluiting van deze indrukwekkende wedstrijdreeks. De dames hebben de afgelopen maanden met veel extra trainingen dan ook keihard gewerkt en daarom mag het gerust een verdienstelijk resultaat worden genoemd. CGN schrijft op haar website dat ze vooral lovend zijn op het sterk geschreven en uitgevoerd rifle-werk van de groep. De jury waardeerde de show met een puntenscore van 57,76. De andere zes deelnemende groepen kwamen niet meer aan dit puntentotaal.

?Voor de jongste color guards was het een bijzonder spannende dag. Voor de eerste keer op een grote contest en ze brachten het er goed vanaf. Schoonheid zit van binnen en niet van buiten. Of je nu opgemaakt bent of niet. Dat prachtige thema droegen de meisjes uit met hun aantrekkelijke show op de muziek van One Direction, waarbij zelfs een heuse kaptafel werd meegenomen in de voorstelling. Het leverde de groep uiteindelijk een leuke zesde plaats op van de zeven deelnemende groepen.

Hosanna wil graag haar color guard-afdeling uitbreiden met nog meer danstalenten. Color Guard is een sterk groeiende en populaire danssport, want ieder jaar neemt nog steeds het aantal deelnemende groepen toe. Wie mee wil doen kan vrijblijvend komen kijken op de oefenavond. Iedere maandagavond in het muziekgebouw op Hermesweg 13c. Stuur een e-mail naar info@hosannaharlingen.nl voor informatie of kijk op www.hosannaharlingen.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda