Sport

BB-partij Biljartvereniging Centraal

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Verdeeld over twee speelavonden hield bv Centraal haar jaarlijkse Berenburg-partij. Het is een maatspartij. De te maken caramboles van beide spelers worden bij elkaar opgeteld en gedeeld door drie. Daardoor ontstaat het aantal te maken caramboles. De partij moet echter uitgemaakt worden door een driebander. En juist die driebander zorgde voor de nodige spanning.

Er waren weer partijen waar het verschil slechts één carambole was. Elk tweetal moest zes keer spelen. Met andere woorden: iedereen moest een keer tegenelkaar, winst leverde twee punten op en daarna kon het klassement worden opgemaakt. Een spannende partij was die van Anne van der Meer en Guus Gerritsen van der Hoop tegen Frank Ploeg en Henk Metz. Ze hadden beiden hun caramboles gemaakt en het ging erom wie als eerste de driebander zou maken. Guus was de gelukkige. Guus en Anne zouden maar één partij verliezen en wel van Jan en Corrie.

Frank en Henk speelden wat ongelukkig deze avonden. Ze verloren twee keer op één carambole. Een andere opvallende partij was die van Sieb Homminga en Stef Foekema tegen Ido Homminga en Jan Faber. Stef en Sieb waren al uit en de twee anderen waren nog niet eens op de helft. Dit was het laatste wapenfeit van Sieb en Stef. Jan en Ido wisten daarna nog drie partijen ruimschoots te winnen. Corrie Hobma en Jan Outhuyse speelden goed en wisten van de hooggeplaatsten en latere prijswinnaars te winnen. Corrie speelde met vuur dat nu wel wilde branden en wat ook opviel was de goede verstandhouding tussen beide zwagers.

Tot één van de favorieten behoorden Theo Kalksma en Richard Zeinstra. Als het loopt bij die twee zijn ze niet te houden. Ze startten goed, maar toen kwam de klad erin. Guus en Anne - vooral de laatste met een grote smile op zijn gezicht - speelden de sterren van de hemel en verloren maar één keer.
Een paar apart waren Harry van der Slacht en Foppe W. Molenaar. De eerste avond ontbrak Foppe die toen eventjes op vakantie was in de Dominicaanse Republiek. Hij kwam dus een week later uitgerust aan de start. Harry had op de eerste avond met twee andere spelers de basis gelegd voor hun latere succes. Er werd beide avonden vol enthousiasme, met veel op- en aanmerkingen en Harlinger humor gespeeld. Hoewel biljarten een concentratie-sport is en stilte vereist, moet je van goede huize komen om dat bij deze vereniging te realiseren. Na afloop werden de prijzen, bestaande uit een fles van de Weduwe door de voorzitter uitgereikt. Tot verrassing van velen waren er geen verliezers deze avonden.

Uitslag BB-partij
1) Anne van der Meer en Guus Gerritsen van der Hoop
2) Harry van der Slacht en Foppe W. Molenaar
3) Jan Outhuyse en Corrie Hobma

|Doorsturen

BuienradarAgenda