Sport

Alyssa turnt goed in halve finale NK

Door Jeroen Pietersma
WADDINXVEEN - Alyssa van der Gali?n van V&K De Stenen Man heeft op 7 april goed geturnd in de halve finale NK te Waddinxveen. Alyssa was er na een kleine blessure goed klaar voor. Trainster Marian van Dijk-Talsma en Alyssa kunnen trots en tevreden terugkijken op de halve finale.

Alyssa is junior (14 jaar) en turnt in de tweede divisie. Dit is bijna het hoogste landelijke niveau. Ze turnde op het eerste toestel balk omzettend stabiel en erg zeker. Dit was goed te zien aan haar score en ze behaalde hiermee de zesde plaats. Helaas net niet genoeg voor een finale.

Op het onderdeel vloer heeft ze alles gegeven en ze turnde een zeer strakke oefening en stond bij alle landin-gen goed stil. Alyssa kan prachtig op muziek turnen. Bij het onderdeel sprong mocht ze twee sprongen laten zien en de beste telde. Ze maakte één goede sprong en één sprong met een val. Op de brug kreeg ze een klei-ne blessure maar desondanks ging ze gewoon door en ze rondde een aardige oefening af. Ze werd uiteinde-lijk 18e. Volgend seizoen is Alyssa al ‘senior’ en kan ze nu hard gaan trainen voor de nieuwe oefeningen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda